'Hepimize görev düşüyor'

Güncelleme Tarihi:

Hepimize görev düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2014 10:05

Köln'ün tek iki dilli ilkokulu GGS Alzeyer'i ziyaret eden Köln Valisi Gisela Walsken ile Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, çok dilliliğin önemini vurguladılar.

Haberin Devamı

Almanya'nın Köln kentinde Türkçe ve Almanca eğitim veren GGS Alzeyer İlkokulu'nu ziyaret eden Köln Valisi Gisela Walsken, Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ve KRV Eyaleti Uyum Meclisleri Birliği LAGA Başkanı Tayfun Keltek sınıfları dolaştı. Gisela Walsken, öğrencilerle yakından ilgilenerek anadilin önemini vurguladı ve bu örnek okulu desteklediklerini söyledi.

İKİ ÜLKENİN GELECEĞİNE DE KATKI SAĞLAYACAKTIR
Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, iki dilli okulların yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Her iki dili çok iyi konuşan gençlerin, her iki ülkenin geleceğine de çok iyi katkılar yapacağını düşünüyorum. Bu güzel örneğin çoğaltılması bizim arzumuz. Bu konuda bize

Hepimize görev düşüyor
olduğu kadar Alman tarafına da görevler düşüyor. Demek ki oluyor, çok güzel bir şekilde de oluyor. Bizim sadece Türklere yakın öğretmenlere, müdürlere ihtiyacımız olmaması gerekiyor. Eğitim içinde yer alan yetkililerin bu ihtiyacı göreceğini düşünüyoruz. Biz sadece ilkokulda değil diğer yaşlarda da çift dilli okulların yaygınlaştırılması konusunda Alman makamlarıyla birlikte çalışmaya ve gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Umarım buradaki örnek hem Köln'de hem Köln dışında diğer okullara bir örnek teşkil eder.”

Haberin Devamı

AİLELER TALEP ETMELİ
“Göçmen kökenli çocukların eğitimdeki başarısını arttırmasının anahtarı iki dililiktir” diyen Tayfun Keltek, “Bu okulun oluşumu uyum meclisinin girişimiyle başarıldı. Bu başarılı okul türünün tüm eyalete yayılması amaçlanıyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda istek gelirse bu tür okulların sayısı artar” dedi. Bir süre İstanbul'da yaşayan ve aynı zamanda Türkçe de konuşan Okul Müdürü Babette Ehrngruber ise yetkililere okul hakkında bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!