Hemşire Saldanha'nın intihar mektubu bulundu

Güncelleme Tarihi:

Hemşire Saldanhanın intihar mektubu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2012 00:00

İngiltere’de Prens William’ın eşi Cambridge Düşesi Kate’in tedavi gördüğü hastanede çalışan ve Kraliçe Elizabeth ile Prens Charles’ı taklit eden iki radyocunun yaptığı telefon şakasının ardından intihar eden hemşire Jacintha Saldanha’nın bir intihar mektubu bıraktığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Avustralya’da yayın yapan 2Day FM’in iki sunucusu geçtiğimiz hafta Salı günü saat 05.30 civarlarında, daha hastanenin sekreteri işbaşı yapmadan Kral Yedinci Edward Hastanesi’ni aramış ve Kate’in sağlık durumu hakkında bilgi almak istediklerini söylemişti.

Olayın bir şaka olduğunun ortaya çıkmasının ardından hemşire Jacintha Saldanha, Cuma günü hastanedeki hemşire odasında ölü bulunmuştu.

Independent gazetesi, Saldanha’nın intihar etmeden önce ailesine bir mektup bıraktığını bildirdi. Ancak gazetenin haberinde mektubun içeriğiyle ilgili bilgi verilmedi.

İngiltere basınında yer alan haberlerde Saldanha'nın asılmış halde bulunduğu bilgisi de yer aldı.

Haberin Devamı

Saldanha’nın ailesi ise 46 yaşındaki hemşirenin ölümüyle ilgili hastaneden açıklama talep etti.

Eşi Ben Barboza ile çocukları Junal ve Lisha, “her şeyi bilmek istediklerini” ifade etti.

Saldanha’nın ailesini temsil eden İşçi Partili Milletvekili Keith Vaz ise, hastanenin yönetim kurulunun başkanı Lord Glenarthur’la bir araya gelerek hemşirenin ölümüyle ilgili kapsamlı bir soruşturma talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!