Hemşire eşini tüfekle katleden kocaya iyi hal ve tahrik indirimi

Güncelleme Tarihi:

Hemşire eşini tüfekle katleden kocaya iyi hal ve tahrik indirimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 07:00

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde 11 Aralık 2022’de, saat 04.30 sıralarında, evde çıkan tartışmada Mustafa Bulut (67), 29 yıllık eşi hemşire Selver Bulut’u (48) başından tüfekle vurup, öldürdü.

Haberin Devamı

Gözaltına alınıp tutuklanan Mustafa Bulut hakkında ‘kadına, eşe karşı kasten öldürme’ suçundan dava açıldı. Bulut’un, Isparta 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın karar duruşması dün görüldü.

‘HİÇBİRİNİ TANIMIYORUM’

Sanık Mustafa Bulut duruşma öncesi 8 sayfalık savunmasını mahkeme heyetine sundu. Mahkeme başkanı yazılı savunmayı okuduktan sonra sanığa, “Eşinin ilişkisi olduğu öne sürülen ve telefon kayıtlarında belirlenen 6 kişi var. Bu isimleri tanıyor musun?” diye sordu. Sanık, “Hiçbirini tanımıyorum” cevabını verdi.

‘BENİ DAHA DA TAHRİK ETTİ’

Karar öncesi sanık Mustafa Bulut, “Kendisine ‘Bende ne eksikti de gittin başkalarında aradın’ diye sordum. Ben bunu sorunca eşim yıllar önce bana teklif ettiği ama reddettiğim bir şeyi yaptığını itiraf etti. Bu beni daha da tahrik etti” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti Bulut’a önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın eylemini haksız tahrik altında işlediği, bu nedenle cezasının 20 yıla indirildiğini açıklayan mahkeme heyeti, iyi hal indirimi de uygulayarak 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!