Hemen OHAL ilan edilsin

Güncelleme Tarihi:

Hemen OHAL ilan edilsin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü hain saldırı konusunda AK Parti’yi ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ı sert bir şekilde suçladı.

Bahçeli, “Çok ağır bir ihanet kuşatması altına alınan ve karanlık bir uçuruma sürüklenmek istenen Türkiye tarihi bir yol ayrımına gelmiştir. Başbakan Erdoğan ve hükümetine buradan seslenmek ve teslimiyeti etnik bölücülüğün taşeronluğunu bırakıp terörle mücadelede acil ve etkili önlemler alma çağrısında bulunmak istiyorum” diyerek, şu önerilerde bulundu:
- 24 Haziran 2010’da yapılacak MGK toplantısı öne çekilerek pazartesi yapılmalı. PKK terörü ve etnik bölücülük özel gündemiyle yapılacak toplantıda, terörle mücadele için kapsamlı önlemler karara bağlanmalı ve PKK açılımı zırvasından vazgeçildiği ilan edilmeli.
- Terörün iç kaynakları ve unsurlarına karşı gerekli tedbirlerin alınabilmesi için Anayasa’nın 120’nci maddesine göre bölgede Olağanüstü Hal ilan edilmeli.
- Kuzey Irak’a karşı siyasi, ekonomik ve askeri tüm imkanlar kullanılarak etkili bir caydırıcılık stratejisi uygulamaya konulmalı.
- Terör saldırılarının kaynaklandığı bu bölgeye geniş çaplı bir kara harekâtı yapılmalı ve teröristlerin geçiş yollarını emniyete almak için Kuzey Irak’ta askeri ihtiyaçları karşılayacak geçici güvenlik kuşağı oluşturulması için gerekli hazırlıklara süratle başlanmalı.
- Kandil Dağı’ndaki terör elebaşlarına ve altyapısına karşı etkili bir askeri harekât icra edilmeli. Kandil terör karargahı olmaktan kalıcı bir şekilde çıkarılmalı.
- Terör örgütünü İmralı’dan serbestçe yöneten teröristbaşının yakınları, avukatları ile irtibatı ve dış dünyayla temas kanalları bütünüyle kesilmeli.
- Başbakan’a son çağrımız, TBMM’de acilen erken seçim kararı almasıdır. Erdoğan, Türkiye’nin geleceğini şahsi, siyasi ikbal ve çıkar hesaplarıyla ateşe atmanın bedelinin çok ağır olacağını unutmamalı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!