Hem sevindirdi, hem ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Hem sevindirdi, hem ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 10:30

Kuş gribini yenen Hasan Ali, gelen hediyelerden artık hayatta olmadıklarını bilmediği abla ve ağabeyine de hediye ayırdı.

Kuş gribinden 3 çocukları ölen ve en küçük çocukları 6 yaşındaki Hasan Ali'nin sağlığına kavuşarak bugün taburcu olması, Koçyiğit ailesini sevince boğdu. Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde yedikleri tavuk etinden sonra rahatsızlanarak Doç.Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan ve kuş gribi şüphesiyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Koçyiğit ailesininin 4 çocuğundan üçü hayatını kaybetmiş, 6 yaşındaki Ali Hasan ise yaşam mücadelesini kazanmıştı.

Tedavi gördüğü hastaneden saat 13.00 sıralarında taburcu edilen Hasan Ali, amcası İsa Koçyiğit tarafından akşam saatlerinde Doğubayazıt'a getirildi. Koçkıran Mahallesi'ndeki evlerinde annesi Marifet, Baba Mehmet Zeki Koçyiğit ve yakınları tarafından alkışlarla karşılanan Hasan Ali, ablası Fatma (15) ve Hülya (11) ile ağabeyi Muhammed Ali'nin (14) öldüğünden habersizdi. Günler sonra gördüğü annesinin boyununa sıkı sıkı sarılan Hasan Ali öpücük yağmurunu tutulurken, 3 yavurusunu kaybetmenin acısını yaşayan Marifet ile Mehmet Zeki Koçyiğit buruk bir sevinç yaşadı. Hasan Ali için ‘Allah'ın takdiri dördü gitti, biri geldi. Allahım Hasan Alimizi bize bağışladı” diyen anne Koçyiğit şunları söyledi:

“Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın, üç yavrumu toprağa verdim. Söyleyecek bir şeyim yok çünkü Allah'ın takdiri. Ama Hasan Alimi görünce acım biraz dindi ve herşeyi unuttum gibi. Artık benim herşeyim küçük oğlum. Yavrularımı çok özlüyorum, bu ev hatıralarırıyla dolu ve burada kalmak istemiyorum. Nereye baksam onları görüyorum. Yatakları, kitapları, oyuncakları, herşey ortada sanki geri gelecekleremiş gibi. Eşyalarını toplayıp bir yere kaldırmaya elim varmıyor. Yine de Allah'a şükür yavrumuzu bize bağışladı. Acımızı hafifletti.”

BAŞBAKAN ARADI OĞLUMU OKUTACAĞINI SÖYLEDİ

Baba Mehmet Zeki Koçyiğit çok zor günler geçirdiklerini belirterek, Hasan Ali'nin eski sağlığına kavuşmasının kendileri için teselli olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini telefonla arayarak başsağlığı mesajında bulunduğunu söyleyen baba Koçyiğit, “Başbakanımız bana ‘Oğlunu ben okutacağım’ dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da destek olacağına dair söz verdi” Tek istediklerinin yeni bir eve çıkmak olduğunu belirten Mehmet Zeki Koçyiğit, “Çünkü eşimde ben de bu evde duramıyoruz” diye konuştu.

ANNESİNE ANNEM ANNEM ŞARKISINI SÖYLEDİ

Günler sonra kavuştuğu anne ve babasını öpen Hasan Ali annesine ‘annem annem’ şarkısını söyledi. Gazetecilerin ‘Artık tavuklarla oynayacakmısın’ sorusuna ‘cık’ cevabını veren Hasan Ali kolundaki serum kanalını göstererek, ‘Çıkartın bunu’ diye bağırdı. Ağlamaktan gözleri kapanmak üzere olan anne Koçyiğit sürekli, ‘Beni bu evden götürün’ diye haykırdı. Hasta yatağında babasından oyuncak isteyen küçük Hasan Ali'nin bu isteği herkesi harekete geçirdi. Doğubayazıt Kaymakamı Rauf Ulusoy, Hasan Ali'yi hediye yağmuruna tuttu. Hasan Ali aldığı oyuncaklara sevinirken abla ve ağabeyine de hediye ayırdı. Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay da küçük çocuğu ziyaret etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!