Hem kart at, hem hayır yap

Güncelleme Tarihi:

Hem kart at, hem hayır yap
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

21'inci Yüzyıl'a girerken dostlarını unutmayanlara minik bir önerimiz var. Kutlama kartları göndermek isteyenler, dotlarının gönüllerini alacakları gibi iyilik de yapabilirler. Bunun için gönüllü yardım kuruluşlarının kartlarını tercih etmeleri yeterli olacak.

YENİ yıla birkaç gün kala sevdiklerinize kutlama kartı göndermek istiyorsanız bunu birçok dernek ve vakfa katkıda bulunarak da yapabilirsiniz. Nasıl mı? Çevreden, aile sağlığına, birçok alanda çalışan gönüllü kuruluşların hazırladıkları kartları alarak.

TEMA, UNICEF, Türkiye Sokak Çocukları Gönüllüleri Derneği, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun kartları 150-250 bin lira arasında değişen fiyatlara satılıyor.

Kimsesiz çocuklara yardım edilmesini istiyorsanız Sokak Çocukları Gönüllü Derneği'ni, erozyonla mücadele için bir meşe palamutu dikilmesini istiyorsanız TEMA'nın hazırladığı kartı alabilirsiniz.

Vaktiniz kısıtlıysa bu dernek ve vakıfları telefonla arayarak da kart siparişi verebilirsiniz. Kart hazırlayan bazı dernek ve vakıfların telefonları şöyle:

TEMA Vakfı: Kartları bazı kırtasiyeciler ile vakıf merkezinde satılıyor, 0212 283 78 16.

ÇEKÜL Vakfı: Kartlar sadece vakıf merkezinde satılıyor. 0212 251 54 44

Türk Eğitim Vakfı: Kart satışları sadece vakıf merkezinden yapılıyor. 0212 274 61 51

UNICEF: Kartlar bazı alışveriş merkezlerinde ve kırtasiyecilerde satılıyor, 0212 438 17 45 veya 0212 252 52 22.

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı: Kartların satışı vakıf merkezinde ya-pılıyor, 0212 257 79 41-42.

Sokak Çocukları Gönüllüleri Derneği: Kart satışları TÜYAP'ta ve Bakırköy Umut Çocuk İlk Adım İstasyonu'nda yapılıyor, 0212 24567 47.

Milenyum kamyoneti

Türkiye, AB'ye girdi giriyor... Yeni bin yıla ise takvimsel olarak, ister istemez girecek... Değişen ne mi olacak? Bize kalırsa çok şey... Türk insanında bu yaratıcılık, bu girişimcilik olduktan sonra! Abdullah Bayrak da bunlardan biri sayılır. Bayrak, Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nden. Köy köy dolaşıp irili ufaklı pekçok eşya satıyor. Ama bakıyor ki, yayan yapıldak gezmesi güç oluyor; 500 milyona, su motoruyla çalışan ne olduğu belirsiz bir aleti alıyor ve üstünü bir güzel kaplatıp, zırhlı araç benzeri bir şey elde ediyor. Sonra ver elini köyler, kasabalar... Ama trafik kurallarına uygun değilmiş, hiçbir şeyi hiçbir şeye uygun değilmiş; olsun! Oturup tepesine, ‘‘Hakimiyet Allah'ın’’ yazmış ya bir güzel... Gerisi neyine!

Yılbaşı hediyesi 1.5 ton patates

ANAP Lideri Mesut Yılmaz, milletvekille-rine yılbaşı hediyesi olarak bilgisayar yollarken, DSP Niğde Milletvekili Eyüp Doğanlar da arkadaşlarına 10'ar kiloluk patates gönderdi. Doğanlar'ın, DSP'li 135 milletvekili ile parti yöneticilerine gönderdiği patatesin toplamı 1.5 tonu buldu. Doğanlar'ın karton kutular içinde yolladığı 10'ar kiloluk patates, parti içinde ‘‘kışlık patatesi çıkardık’’ esprilerine neden oldu.

Doğanlar, ilginç yılbaşı hediyesine ilişkin sorumuzu şöyle yanıtladı:

‘‘Niğde ve yöresinin en önemli ürünü patates. Arkadaşlarıma 10'ar kiloluk koliler yaptırıp yolladım. Patates üreticilerini anımsasınlar istedim. Niğde'ye gidip 1.5 ton patates satın alıp kolilettim ve dağıtımı yaptırdım. Arkadaşların memnun kalmasına da sevindim. Demek ki amacına ulaşmış.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!