Helin'in katiline ağır müebbet +34.5 yıl

Güncelleme Tarihi:

Helinin katiline ağır müebbet +34.5 yıl
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2018 01:08

PENDİK’te, kendisinden ayrılan eski kız arkadaşı lise öğrencisi 17 yaşındaki Helin Palandöken’i okul çıkışı pompalı tüfekle vurarak öldüren, yanındaki 2 arkadaşını da yaralayan Mustafa Yetgin’in (21) ‘tasarlayarak kasten öldürme’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ , ‘kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından, ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 18,5 yıldan 34,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Haberin Devamı

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Yetgin, tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan, müştekiler Nihat Palandöken, Cemil Yıldız, Deniz Morsümbül ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Helin Palandöken’in okul arkadaşı Kaan Samet Gündüz, “Olay günü Helin, Deniz, Cemil ve Gürkan ile birlikte okuldan çıkmış istasyona doğru yürüyorduk. Ben onlardan ayrılıp yolun karşısına geçtim. Silah sesini duymamla birlikte arkaya baktığımda Deniz yaralı vaziyette kaçmaya çalışıyordu. Elinde tüfek olan kişi, bu kez de Cemil’e doğru ateş etti. Cemil düştü. Bu ateş etmeler sırasında Helin, ‘Yapma’ diye bağırıyordu. Ancak kaçamıyordu. Bu kez sanık Mustafa tüfeği Helin’e doğrulttu. Bacağından vurulan Helin yere düşünce bir kaç el de karnına ve başına doğru ateş etti. Daha sonra okula doğru yürüyerek gitti” dedi. Duruşma, son savunma ve karar için ertelendi.

BAKMADAN GEÇME!