HEDEP’ten 81 ilde aday çıkarma eğilimi

Güncelleme Tarihi:

HEDEP’ten 81 ilde aday çıkarma eğilimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 07:00

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, yerel seçime yönelik stratejiyi görüştükleri Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) 81 ilin tamamında kendi adaylarıyla seçim yarışına girme eğiliminin çıktığını açıkladı.

Haberin Devamı

Doğan, “Büyükşehirler de dahil olmak üzere Türkiye’nin her yerinde seçime kendi adaylarımızla girmek için hazırlanıyoruz. Bu eğilimi MYK’mızın önerisi olarak Parti Meclisimiz değerlendirecek” dedi.

Doğan dün MYK toplantısı sürerken yaptığı açıklamada, son seçimlerde birinci ve ikinci parti çıktıkları seçim çevrelerinde aday adayı başvurularını 10 Aralık’a kadar almaya devam edeceklerini, batı illerinde de komisyonlar kurduklarını belirtti. Doğan, “Yerel seçim stratejimiz kaybettirmek ya da kazandırmak değil kazanmaktır” dedi.

BEŞ KENT KRİTİK

HEDEP Parti Meclisi’nin önümüzdeki günlerde toplanarak MYK’nın eğilimini nihai karara bağlaması bekleniyor. HEDEP kadrolarının geçmişte siyaset yaptığı HDP, 2019 yerel seçiminde İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana gibi büyükşehirler ile batıdaki birçok şehirde aday çıkarmamıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!