Hedefgaard mutlu

Güncelleme Tarihi:

Hedefgaard mutlu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2014 14:17

Danimarka'da 5 şubat 2013 tarihinde, İslam karşıtı Özgür Yazarlar Birliği Başkanı Lars Hedegaard'a silahlı saldırıda bulunan kişinin yakalandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Hangi ülkede yakalandığı konusunda bilgi vermeyen yetkililer, "Olayla ilgili çok sayıda kişinin ifadeleri alındı. Yakalanan şahıs uzun süredir takip ediliyordu. Takip ve soruşturma sırasında gizli servisten de yardım alındı. Gerek ülke içinde gerekse dış ülkelerde bazı adreslere baskınlar düzenlenip aramalar yapıldı" açıklamasında bulundu.

Lars Hedefgaard, postacı kıyafetiyle evininin kapısını çalan ve kendisine tabanca ile ateş eden kişinin yakalanmasından büyük memnunluk duyduğunu belirterek "Saldırganın yakalanması beni memnun etti ama tehlike nedeniyle halen daha koruma altındayım ve yaşantımla ilgili kararları başkaları veriyor. Yani hür değilim ve saldırı benim hayatımı mahvetti" dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Saldırgan, Hedegaard'ın Kopenhag'ın Frederiksberg semtinde yaşadığı apartmana, postacı kıyafeti ile gelerek silahlı saldırıda bulunmuştu. Silahın ilk anda tutukluk yapmasından dolayı yararlanan Hedegaard, saldırgan ile boğuşuşarak kaçmasını sağlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!