Hedef ’S-1’ listesi mi

Güncelleme Tarihi:

Hedef ’S-1’ listesi mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2009 02:08

Dünk operasyonlarda hedefte çoğunlukla özel harekát polisleri vardı. Birçoğunun isminin, 7 Temmuz’da gözaltına alınan Özel Harekát Dairesi eski Başkanvekili ve Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin’in evinde ele geçirilen ve ’kurması istendiğini iddia ettiği 300 kişilik özel birliği oluşturacak’ isimlerin bulunduğu ’S-1’ adı verilen listede yer aldığı öğrenildi.

Listedeki 300’e yakın ismin, İbrahim Şahin’in kurduğu istihbarat ve suikast timinde görev yaptığı ileri sürülüyor.

Dün Ankara haricinde 13 ilde yapılan Ergenekon baskınları şöyle:

ISPARTA: Dağ ve Komando Okulu’nun bulunduğu Eğirdir İlçesi’ndeki operasyonlarda bir albayın evi de dahil bazı evler arandı. Bir süre önce izne ayrılan Uluborlu İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Başçavuş Hüseyin Çoban’ın lojmanına da operasyon yapıldı.

ŞIRNAK: Üsteğmen Melih Yüksel, Cizre İlçesi’nde görevli bir astsubay ve Beytüşşebap İlçesi Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan bir özel harekát polisi gözaltına alındı. Şırnak’ın Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı’nda görevli bir teğmen ise yıllık izinde olduğu memleketi İzmir’in Foça İlçesi’nde gözaltına alındı. Şüpheliler İstanbul’a gönderildi.

Öğretim görevlisi de çok

KAHRAMANMARAŞ:
Özel Harekát polisleri Z.A., B.G. ve F.V. gözaltına alındı.

ANTALYA:
Özel Harekát Şube Müdürlüğü’nde görevli emniyet amiri Servet Kaynak ile polis memuru Fahri Süslü, gözaltına alındı.

ELAZIĞ: Özel Harekát Şube Müdürü Ayhan Atabak, kent merkezindeki evinde gözaltına alındı.

SİVAS: Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde görevli öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Feridun Hürmüzlü, Öğretim Görevlisi Ali Tatar, İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Oğuz Demirkaya, ’Sivasmit’ adlı internet sitesinin sahibi gazeci Mehmet Bakır, Harun İncesulu, Murat Bişkin, Soner Tozkoparan, Celal Akpolat ve Hüseyin İncesulu gözaltına alındı.

TOKAT: Özel Harekát polis memuru Murat Çavdar gözaltına alındı.

HATAY: Özel Harekát Şube’den, geçici görevle Kırıkhan’a gönderilen polis memuru M.D. gözaltına alındı.

IĞDIR: Özel Harekát’ta bir polis memuru gözaltına alındı.

SİİRT: Şirvan İlçesi’nde bir astsubay gözaltına alındı.

VAN: Başkale İlçesi’nde bir astsubay gözaltına alındı.

HAKKARİ: Yüksekova’da bir üsteğmen, Çukurc’da bir astsubay gözaltına alındı.

BURSA: Türk Metal Sendikası ve Avrasya Televizyonu’na baskın yapıldı. Şırnak’ta gözaltına alınan Üsteğmen Melih Yüksel’in, Bursa’nın İznik, Selçuk Bey Mahallesi’nde oturan annesi Nebahat Yüksel’in evinde arama yapıldı.

İstanbul’da bir polis

İstanbul’da Koruma Şube’de görevli polis memuru Kenan Temur evinde gözaltına alındı. Tuzla Piyade Okul Komutanlığı’nda görevli Jandarma Teğmen Onur Özdemir ve Cihan Arık gözaltına alındı. Şüphelilerin İbrahim Şahin ile irtibatlı olduğu ileri sürüldü. Yarbay Mustafa Dönmez’in Sapanca’daki evinin bahçıvanı Salih Külünk de bilgisine başvurulmak üzere emniyete getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!