Hedef Eurovision muydu?

Güncelleme Tarihi:

Hedef Eurovision muydu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2011 00:00

Almanya’da düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen El Kaide mensubu üç kişinin, kanlı terör saldırısı hazırlığında olduğu öne sürüldü. Bild Gazetesi’ne göre teröristlerin, Eurovision Şarkı Yarışması’na yönelik saldırı hazırlığında olmasından şüpheleniliyor.

Haberin Devamı

Almanya’nın Bochum, Düsseldorf ve Essen kentlerinde önceki gün düzenlenen polis operasyonunda, El Kaide üyesi 29 ile 31 yaşlarındaki üç Faslı’nın yakalandığı bildirildi. Dün sorgu hakiminin karşısına çıkarılarak tutuklanan Abdelladim K., Amid S. ve Jamil S. isimli zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, bomba yapımında kullanılan aseton ve başka kimyasal maddeler bulundu. Alman polisine göre teröristlerin net bir hedefi yoktu.
Ancak Bild Gazetesi’nin haberine göre, terör zanlıları, aralarında Düsseldorf’ta Mayıs ortasında yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması veya bir tramvay istasyonunda ses getirecek bir saldırı hazırlığı içinde bulunuyorlardı.

NDR: Güvenlik yeterli

Eurovision Yarışması’nı düzenleyen Kuzey Almanya Televizyonu (NDR) sözcüsü, Düsseldorf’taki yarışmaya yönelik olası saldırı tehlikesine
rağmen, güvenlik güçlerinin aldığı önlemlere ek tedbir almayı düşünmediklerini belirterek, “14 Mayıs’ta yapılacak finali izlemek için Düsseldorf Arena’ya 36 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Yerel, bölgesel ve ulusal güvenlik güçlerinin aldıkları önlemlere güvenimiz tam” dedi.
Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich de, yaptığı açıklamada, El Kaide üyesi üç kişinin yakalanmasıyla, uluslararası terörizmin yakın zamanda somut bir terör saldırı önlendiğini vurguladı. Federal Başsavcı Yardımcısı Rainer Griesbaum, “Zanlılar, saldırı planı hazırlayıp deneme aşamasındaydılar. Tespitlerimize göre, amaçları, kalabalığın olduğu bir yerde, metal parçacıklı bomba patlatmaktı” dedi.
Griesbaum’a göre saldırganlardan biri, 2010 yılında üst düzey bir El Kaide yöneticisinden Almanya’da saldırıda bulunma emri aldığını itiraf etti.

Haberin Devamı

Alman istihbaratı bilgisayarından gizlice izledi

Alman yetkililer, 2007 yılında yakalanan Sauerland Terör Hücresi’ne benzer bir yapılanmayla karşı karşıya bulunduklarını, El Kaide üyelerinin 7 aydır izlendiğini ve bu konuda Amerikan istihbaratı CIA ve Fas istihbarat teşkilatından da destek aldıklarını belirtti. Spiegel Dergisi’nin haberine göre, Alman istihbaratı BKA, çete başının bilgisayarına program yükleyerek tüm iletişim bilgilerini kontrol etmiş. Adım adım takip edilen El Kaide hücresinin şefi Abdülladim K.’nın Afganistan ve Pakistan sınırında El Kaide kampında patlayıcı eğitimi aldığı duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!