HDP'ye: Kuzu postundalar

Güncelleme Tarihi:

HDPye: Kuzu postundalar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 22:08

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin terörizmi dize getirmekte kararlı olduğunu bir kez daha vurgularken, HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili çalışmalar için de “Bu mekanizmayı çalıştırır çalıştırmaz birileri hemen barışçı kuzu postunu çıkarttı ve her şey unutulmuş gibi yeniden sahneye çıktı, üslupları değişti” dedi. Şehit ve Gazi Yakınları İstihdam Kurası törenine katılan Başbakan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HAK ETTİKLERİNİ GÖRECEKLER

(Terörle mücadele) 20 Temmuz’dan bu yana şer odakları hak ettikleri cevabı aldılar ve bundan sonra da alacaklar. Perde önündekilerle başka, perde gerisindekilerle daha başka bir mücadele gerekiyor. Terörü teşvik edenler, teşvikten prim alanlar var. Teröriste kol kanat gerenler, yardım ve yataklık edenler de var. Terör örgütü adına meşru siyaset sahnesinde rol almaya çalışanlar var. Milletten aldığı oyu, devletten aldığı imkânı suistimal edip teröristlerin hizmetine verenler var. BHak ettikleri ne ise onu görecekler.

ÜSLUPLARI DEĞİŞTİ

(Dokunulmazlıklar) Meşru zemin, gayrimeşru bir hareketin adımı olamaz. Biz bu mekanizmayı çalıştırır çalıştırmaz birileri hemen barışçı kuzu postunu çıkarttı ve her şey unutulmuş gibi yeniden sahneye çıktı. Biz dokunulmazlıkların kaldırılması değişikliğini Meclis’e sunduğumuz andan itibaren üslupları değişti. Terör odaklarının mazbatalı temsilcileri hemen çark etmeye başladılar. Yakasındaki TBMM rozetiyle çukur başında, teröristin taziye çadırlarında meydan okuma provaları yapanlar şimdi yine güya barışı terennüm etmeye, barışçıl görünmeye başladılar. Dün ‘direniş, kahramanca bir destan yazıyor, hendek-çukur diye küçümsemeye çalışanlar dönüp tarihe baksınlar’ diyenler, bugün ‘Biz demokratik bir partiyiz ve şiddetin her türlüsünü reddediyoruz’ diyorlar. ‘Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti ve şiddeti tırmandırdı’ diyorlar. Merhum Ziya Paşa’nın dediği gibi ‘Siz herkesi kör, alemi sersem mi sanırsınız’. Bu millet sizin gerçek yüzünüzü Diyarbakır’da, Sur’da, Cizre’de, Silopi’de gördü. Çukurları barikatları savunan, yalan dolu hikâyenizi artık kimse dinlemez.

Haberin Devamı

TALİMATIMIZ GEÇERLİ

(Fezlekeler) 23 Temmuz’da bütün güvenlik birimlerimize verdiğimiz talimat bugün de geçerlidir. Bu ülke, Türkiye Cumhuriyeti devleti, vatandaşlarıyla beraber terörizmi dize getirmekte kararlıdır. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adaletin karşısına çıkarak hesap verecek. Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için süreç gereğince ilerleyecektir.

Haberin Devamı

Bu ülkenin bütün şehirleri ve dağları son teröristten temizlenene kadar mücadelemiz ürecektir. Kimse bu mücadeleyi yarım bırakacağımızı düşünmesin. Etrafımızdaki ülkelere bakıp da kimse Türkiye’yi o ülkeler gibi karanlık günlere götüreceği düşüncesine kapılmasın. Bu birlik beraberlik oldukça kimse Türkiye’yi karanlık günlere götüremeyecek. Türkiye’de güvenlik güçlerimiz Türkiye’nin hizmetindedir. Terörist ile vatandaşı her zaman birbirinden ayıracak, vatandaşımızın yanında olacağız. Vatandaşlarımız arasında ayrım yapmadık, yapmayacağız. 

14 BİN ŞEHİT YAKINI ATANDI

DOĞUSUNDAN batısına, kuzeyinden güneyine her yerden şehitlerimiz var. Türk de var, Kürt de var, Sünni de var, Alevi de. Şehit yakınlarının istihdam hakkını 1’den 2’ye çıkardık. Koruculara yardım getirdik. Sizler en kıymetlilerimizsiniz. Döktüğünüz gözyaşını ilk biz sileceğiz. Hiçbir şehidimizi mağdur bırakmayacağız. Son 2 yılda şehit ve gazi yakınlarından 14 bin kişinin atamasını yaptık.”

Haberin Devamı

HDPye: Kuzu postundalar

RESİMDEKİ TABUT

ŞEHİT polis Olgun Kurbanoğlu’nun oğlu Mehmet Akif ve kızı Şeyma, törende Davutoğlu’na 2 resim hediye etti. Çocuklar babalarının şehit düşmesinden bir gün öncesini ve cenaze gününü resmedip üzerine “1 Eylül’den önce”, ‘1 Eylül’den sonra”, “Babam seni çok özlüyoruz” yazdı. 

BAKMADAN GEÇME!