Hayattan alacağımız ders...

Güncelleme Tarihi:

Hayattan alacağımız ders...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2008 15:47

Türk tiyatrosunun ustalarından Feirhan Şensoy'un başrolünü üstlendiği Son Ders: Aşk ve Üniversite, bu hafta seyirciyle buluşuyor.

Haberin Devamı

FİLMİN FRAGMANI VE AYRINTILI BİLGİ İÇİN

Türk tiyatrosunun ustalarından Ferhan Şensoy, Son Ders: Aşk ve Üniversite adlı haberde sıradışı bir öğretim görevlisini canlandırıyor. Ders verdiği üniversite anfisinde öğrencileriyle tanıştığı ilk gün “İlk dersimiz kimsenin buradan alınacak derse ihtiyacı olmadığı” diyen bir öğretim üyesini eksen alan film hem bugünün gençliğini hem de 80 öncesi kuşağın bugün geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

Üniversitelerdeki eğtim sistemini de eleştiren filmde Şensoy yurt dışından gelen Saffet adlı bir öğretim görevlisini canlandırıyor.

Mustafa Uğur Yağcıoğlu, Iraz Okumuş'un yönettiği filmin senaryosunda Uğur Yağcıoğlu'nun imzası var. Oyuncu kadrosunda ise Şensoy'un yanısıra Ece Uslu, Kaan Urgancıoğlu ve Durul Bazan yer alıyor.

Haberin Devamı

Son Ders'in oyuncuları Durul Bazan, Ekin Türkmen, Kaan Urgancıoğlu ve Birce Akalay 8 Şubat'ta TürkMax'ta yayınlanacak Gala programına da konuk olacak.

Sunuculuğunu Selen Sevigen ile sinema yazarı Mehmet Açar’ın üstlendiği Gala saat 22:15'te başlıyor.

Açar, programın başında bu sene 40’ıncısı düzenlenecek olan SİYAD Türk Sineması Ödülleri hakkında detaylı bilgi verecek.

Ardından bu sene 4’üncüsü gerçekleşecek olan ‘Geleceğin Sineması’ projesinin tüm detayları TÜRSAK Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yiğitgil tarafından anlatılacak.

Yine bu hafta gösterime giren bir diğer Türk filmi Semum’un senarist ve yönetmeni Hasan Karacadağ, başrol oyuncusu Ayça İnci ve filmin görsel efekt uzmanı Cihat Parlak, Gala’nın konuğu olacak. Filmlerinin hikayesini, filmin kamera arkasını ve filmin görsel efektlerini nasıl oluşturduklarını detaylarıyla Gala’da anlatacaklar.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!