Hayatım müzik

Güncelleme Tarihi:

Hayatım müzik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2001 01:37

Duygusal şarkıları ve filmleriyle ünlü Frank Sinatra'nın oğlu Frank Sinatra Jr., dün akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 21 kişilik Woody Herman Orchestra eşliğinde bir konser verdi.

KONSERİN büyük bir bölümünde babasının unutulmaz şarkılarını seslendiren oğul Sinatra, ‘‘Ben de babam gibi en iyi şarkıları, sözleri seçiyorum. Babam da mükemmel olanı bulmaya çalışırdı. ‘Önce insanın kendisinin tatmin olması gerektiğini’ söylerdi. O hayattayken onun müzik yönetmenliğini yapıyordum. Onun orkestrasını yönetirdim. Birçok parçanın da düzeltmesini yaptım’’ dedi.

Sinatra Jr., konser öncesi Hürriyet'in sorularını cevapladı. Çocukluğunda babasıyla sık sık Las Vegas'a giden ve Harry James, Count Basie gibi gösteri dünyasının ünlü isim ve gruplarını dinleyen Sinatra Jr., bu yaşadıklarının, müziği hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirdiğini söyledi. Bugüne kadar birçok ülkeye gittiğini ancak Türkiye'ye ilk gelişi olduğunu belirten Sinatra Jr. ‘‘Burası geldiğim 71'inci ülke. Her gittiğim yerde yerel müzikleri dinleyip onların CD'lerini toplamaya çalışıyorum. Türk müziğini daha önce dinlemiştim. Fakat gerçeğini burada dinleyeceğime inanıyorum’’ diye konuştu.

ROCK’I SEVMEM

Elektronik müziği sevmeyen Sinatra, ‘‘Los Angeles'lı bir klasik müzik eleştirmeni, elektronik ve rock enstrümanlarının aşka ve sevgiye sahip olmadıklarını söylemişti. Ben de ona inanıyorum’’ diyor. İlk film müziğini 20 yaşında, ‘‘Monster ve Surf Girls’’ filmi için yapan sanatçı, filmle ilgili anısını da anlattı: ‘‘Çok kötü bir filmdi. Seyirci hiç beğenmedi ve ıslıkladı. O zamanlar bir kız arkadaşım vardı ve ona, 'Beni sinirlendirirsen sana o filmi gösteririm' diye takılmıştım...’’

Babasıyla aynı ismi taşıyan Frank Sinatra Jr., bunun nedenini de anlattı: ‘‘İtalyan asıllıyız. Bizde aileler kaybettikleri en yakın erkek akrabalarının isimlerini doğan erkek çocuklarına verirler. Frank Sinatra, büyükbabamın ismi...’’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!