Hayat kadınına tecavüz önemli bir olay değilmiş

Güncelleme Tarihi:

Hayat kadınına tecavüz önemli bir olay değilmiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 02:00

Polonya'nın başkenti Varşova'daki Türk Büyükelçiliği'nde yaşanan fuhuş skandalında adı geçen kadının, hayat kadını olduğunun ortaya çıkması, Polonya basınının olaya gösterdiği ilgiyi yitirmesine yol açtı.

Polonya basını Türkiye'ye karşı takındığı sert tavrı bir yana bırakarak olayla ilgili haberleri birinci sayfadan indirdi. Yaklaşık 500 bin tirajı ile ülkenin en büyük gazetesi olan Süper Ekspress'in Haber Müdürü Tomasz Lachowicz, genç kadının tecavüze uğradığını da iddia ederek, ‘‘Tecavüze uğrayan kişi normal bir vatandaş olsaydı, Türkiye bunun altından zor kalkardı. Fakat bu durumda, diplomatik yollardan bu konunun örtbas edileceğini düşünüyorum’’ dedi. Lachowicz, şöyle konuştu:

‘‘Bu kişinin hayat kadını olması nedeniyle konu artık bizim açımızdan fazla önem taşımıyor. Aklımıza yatmayan tek konu ise elçilikte çalışan birinin diplomatik plakalı otomobil ile fuhuşun en yaygın olduğu bir caddede bir kadın alarak, elçiliğin rezidansına götürmesidir. Bunu yapmak için gerçekten aptal olmak gerekir.’’

Lachowicz,
polis ipucu vermediği için hayat kadınını bulamadıklarını belirterek, ‘‘Polonya'da bu tür suçların kurbanı olan kişiler, özel bir koruma altına alınıyor. Buna saygı göstermeyen basın da çeşitli cezalara maruz kalabiliyor’’ diye konuştu.

SUÇLU CEZALANDIRILSIN

Polonya'nın 1. futbol ligi takımlarından Pogon Szczecin'de oynayan 23 yaşındaki Gökmen Kore de, yankı yaratan olayla ilgili şöyle konuştu:

‘‘Bu olay hepimizi derinden üzdü. Saldırıya uğrayan kadın, hayat kadını bile olsa, elçilik gibi önemli bir kurumda çalışan bir kişi, bu şekilde asla davranmamalıydı. Bu olaya hangi açıdan bakılırsa bakılsın, resmi bir makam otosuyla sokak kadını alarak rezidansa götürülmez. Bunu yapan kişi, bu olayın burada yaşayan Türkler'e ne kadar zarar verdiğini bilmelidir ve buna göre de ceza almalıdır.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!