Hayallerinin peşinden gittiler

Güncelleme Tarihi:

Hayallerinin peşinden gittiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 00:00

ABD’nin Utah eyaletindeki Powell Gölü’nde ölü bulunan Hacettepe Üniversitesi öğrencileri Betül Eryıldırım ile Merve Tokel’in, boğularak öldüğü kesinleşti.

Haberin Devamı

Betül Eryıldırım’ın babası Ali Eryıldırım, ABD’den konsolosluk yetkililerinin sabaha karşı arayarak, otopsi sonucunu bildirdiklerini söyledi. Eryıldırım, “Diğer tüm ihtimaller araştırılmış, darp ve benzeri durumların olmadığı belirlenmiş” dedi.

Los Angeles Başkonsolosluğu ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin kendilerine çok yardımcı olduğunu belirten Eryıldırım, “Bu yardımlar, kızlarımızın cenazesinin Türkiye’ye getirilmesini de hızlandırdı. Siyasi makamlar arasında kurulan irtibat sonucu cenazelerimizi daha kısa sürede toprağa verebileceğiz” dedi.

‘Sadece ayağını sok’ demiştik

Ali Eryıldırım, “Betül ABD’ye gitme isteğini bizimle paylaşınca sonuna kadar destekledik. Gönderirken de hiçbir endişe duymadık. Kızımı, ‘Göle girme sadece ayaklarını sok’ diye uyarmıştım. İçimizde ihmal olduğu yönünde bir şüphe yok değil. Orada cankurtaran olduğunu da olmadığını da söyleyenler var” dedi.

Haberin Devamı

ABD’ye gitmek hayaliydi

Merve Tokel’in annesi Gülsüm Tokel de 3 çocuğunun en büyüğü olan Merve’nin çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi. Eşinin geçen sene 7 Ağustos’ta kanser sonucu vefat ettiğini, Merve’nin de 1 yıl, 1 gün sonra, 8 Ağustos’ta yaşamını yitirdiğini belirten Tokel, “Acım çok büyük, her şey anlamsız geliyor. Sanki oraya ölmeye gitmiş. ABD’ye gitmek hayaliydi. Kendi çalışıp parasını biriktirip gitti. Hayalinin peşinden gitti” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!