Havlu atmayız

Güncelleme Tarihi:

Havlu atmayız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2001 00:00


Kadir ERCAN / SAPANCA
Haberin Devamı

Memleketi Sapanca'da annesinin elini öpen ve bir köy evinde dinlenmeye çekilen İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, ANAP Sakarya eski İl Başkanı aracılığı ile ‘‘mücadeleye devam’’ mesajları verdi. Partililere, ‘‘Oturun oturduğunuz yerde’’ diyen Tantan, üç beş gün sonra aralarında olacağını söyledi.

İçişleri Bakanlığı görevinden alınınca atandığı Devlet Bakanlığı ve ANAP'tan istifa eden Sadettin Tantan, Sapanca'daki dostlarına ‘‘Yaptığımız mücadele temiz toplum, dürüst yönetim içindi. Bu idealin peşini bırakmayacağız. Havlu atmayacağız’’ mesajını verdi. Tantan, dün öğleden sonra karayoluyla Sapanca'ya geldi. Önce annesi görmeye giden Tantan, daha sonra Sapanca yakınlarında bir köy evinde dinlenmeye çekildi. Sapanca'da da yoğun bir telefon trafiği yaşayan Tantan, buradaki ‘kadim dostları’ ile sık sık telefonlaştı. Tantan'ın görüştüğü kişilerden Sakarya ANAP eski Başkanı Ahmet Gürsoy, yaklaşık 40 kişiyle birlikte Sapanca Gölü kenarındaki Çardak Çay Bahçesi'nde toplandı. Bu sırada Tantan, Gürsoy'u cep telefonuyla aradı. Gürsoy telefonda şunları söyledi:

SİZDEN BUNU BEKLERDİK

‘‘Sayın Bakanım, en doğrusunu yaptınız. Biz de sizden bunu bekliyorduk. Tüm dürüst vatandaşlar gibi biz de sizin arkanızdayız.’’ Ahmet Gürsoy, telefonu kapattıktan sonra Tantan'ın mesajını şu sözlerle aktardı: ‘‘Kimse moralini bozmasın. Mücadelemiz bitmiş değil. Yaptığımız mücadele temiz toplum, dürüst yönetim içindir. Bu idealin peşini bırakmayacağız. Havlu atmayacağız. Yeni bir ekonomik krize yol açmamak için basına demeç vermiyorum. Üç beş gün dinlendikten sonra aranızda olacağım. Bu arada oturun oturduğunuz yerde...’’

PEŞİNDEN GİDERİZ

Tantan'ın bu mesajını alan Sapancalı dostları ise tutumlarını ve duygularını şöyle özetlediler: ‘‘Tantan'ın ardında susmuş bir ordu var. Tantan nereye derse oraya kadar gideriz. Tantan düdüğü çalar, biz peşine gideriz. ANAP binasından bugün sökülen tabelanın yerine o hangi tabelayı uygun görürse onu asarız. Tantan'ın bir gün geri geleceğini biliyorduk. Tantan Türkiye için bir şanstır. 10 tane Tantan olsun bu ülke kurtulur.’’

Yönetmeliği geri çekildi

Bir süre önce Tantan tarafından Emniyet Teşkilat Yasası çerçevesinde hazırlanan yönetmelik Başbakanlık'tan geri çekildi. Tantan geçen hafta başında yönetmeliği Başbakanlığa sevketmişti. Yönetmelik, Tantan'ın istifasından birkaç gün önce Yılmaz'ın müdahalesi üzerine Başbakanlık'tan İçişleri Bakanlığına gönderildi.

Atamayı durdurdu

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Tantan'ın kabul etmediği Devlet Bakanlığı görevine şimdilik atama yapmayacak. ANAP kurmayları, ‘‘İcraacı bakanlık olmadığı için 15 gün içerisinde atama zorunluluğu yok. Birine bakanlık veriliyor. 10 kişiyi birden küstürüyorsunuz. Kongreye giderken böyle bir risk almaya gerek yok’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!