Havalimanı girişi otopark gibi

Güncelleme Tarihi:

Havalimanı girişi otopark gibi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 09:18

Yeşilköy Atatürk Havalimanına iniş yapan uçaklarda bulunan yolcuları karşılamak için otomobilleriyle gelen vatandaşlar, 7.25 TL tutarındaki otopark ücretini ödememek için yol kenarlarına park edince uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyorlar.

Haberin Devamı

Yeşilköy Atatürk Havalimanına iniş yapan uçaklarda bulunan yolcuları karşılamak için otomobilleriyle gelen vatandaşlar, 7.25 TL tutarındaki otopark ücretini ödememek için yol kenarlarına park edince uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyorlar. Vatandaşlar, havalimanında 7.25 TL'den başlayan otopark ücretlerinin yüksek olmasından şikayet ederken, polisler ise vatandaşların otopark ücretinden kurtulayım derken 62 TL'lik cezayı ödemek zorunda kaldıklarını kaydettiler.

POLİSLERİN UYARISIDA YETERLİ OLMUYOR
Havalimanı Yolu Caddesi üzerinde gidiş ve geliş yönlerinde yol kenarına park edilen otomobillerin yarattığı uzun kuyruklar, günün her saatinde yoğun olan yolu bir şerit azaltıp, trafiği tehliyeke sokarken vatandaşlar, bir saat süresince park ücreti tutarı olan 7.25 TL'yi ödemekten kaçınıyorlar.

Haberin Devamı

Trafik yetkilileri bekleme ile yapılan parklanma ile yol kenarlarındaki birer şeridin ihlal edilmesi hem de özellikle hafta içi işe gidiş-gelişlerde sıkışıklığa neden olduğunu belirtirken”Vatandaşlar, havalimanı içinde 7.25 TL'lik otopark parasını ödememek için bu yola başvuruyorlar. Ama burada park yapmak yasal değil ve trafiği tehlikeye sokuyorlar. Biz bir kez uyarıyoruz. Daha sonra park etmekte ısrarları halinde 62 TL'lik ceza kesmek zorunda kalıyoruz” dediler.

OTOPARK ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜLSÜN
Bir yakınını almak için geldiğini söyleyen Hüseyin Kayabaşı, ”Otopark ücretlerinin yüksek olması nedeniyle yol kenarında beklemek zorunda kalıyoruz. Polisler içeride 1-2 dakika gibi çok kısa süre kalmamızı istiyor. Mecburen dışarı çıkıp park etmek zorunda kalıyoruz. Otoparka girdiğimiz zaman en düşük ücret 7.25 TL. Uçak gecikmelerinde ise daha çok para ödemek zorunda kalıyoruz” dedi. Servis şoförlüğü yapan Bayram Pehlivan ise ”Havalimanında otopark ücretleri çok yüksek olduğu için içeri giremiyoruz. Girsem de ücretler pahalı. Kısa süreli de olsa polis bırakmıyor mecburen dışarıda bekliyoruz. Fiyatlar daha uygun olsa herkes otoparkı tercih eder. Ve bu kuyruklar da oluşmaz' dedi.

SAATİ 7.25, AYLIĞI 163 TL
Atatürk Havalimanı otopark ücret tarifeleri şöyle; 0-1 saat:7.25 TL, 1-3 Saat: 9.50 TL, 3-6 Saat: 14.60 TL, 6-12 saat: 17.50 TL, saat: 12-24 saat: 23.50 TL, 4 günlük 67 TL, 7 günlük 109 TL, 15 günlük 148 TL, 1 aylık 163 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!