Havacılık yönetimi bölümü nedir? Havacılık yönetimi taban puanları

Güncelleme Tarihi:

Havacılık yönetimi bölümü nedir Havacılık yönetimi taban puanları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 16:11

ÖSYM'nin YKS tercih işlemleri sürecini başlatmasıyla birlikte bazı bölümlerin taban puanları, iş imkanları ve ders içerikleri merak konusu oldu. Havacılık sektörü alanında bir kariyer hedefleyen gençler havacılık yönetimi bölümü hakkında bilgi edinmek ve bölümün taban puanlarını öğrenmek istiyor. Peki, havacılık yönetimi bölümü nedir? Havacılık yönetimi taban puanları kaç? İşte, son dönemlerin popüler bölümü havacılık yönetimi hakkında merak edilen detaylar...

Haberin Devamı

Programın temel amacı, yönetim ve havacılık konularında sağlam bir temel oluşturarak havaalanı planlaması, tasarımı ve yönetimi, havayolu ve hava taşımacılığı yönetimi konularına odaklanan lisans mezunu nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Program, mezunlarını havacılık yönetimi kariyerine hazırlamak üzere düzenlenmiş kapsamlı ve yoğun bir ders programına sahiptir. Pahalı ve kapsamlı yatırımlar gerektiren havacılık alanında ekonomik etkeni ve güvenli uçuşu sağlayacak en önemli unsur, yetişmiş personel olarak görülmektedir. Türk Sivil Hava Ulaştırma sektörünün son yıllarda göstermiş olduğu hızlı gelişmeler sonucunda sektörün ihtiyaç duyduğu personel profilinde de değişmeler olmuştur.

Mezun olan Öğrenciler “Havacılık Yönetimi” ünvanını kazanırlar. Bölüm mezunları oldukça geniş iş olanaklarına sahiptirler. Mezunlar; Türk Hava Yolları, özel havayolu işletmeleri, havaalanları, yer hizmeti işletmeleri, ikram, kargo ve lojistik işletmeleri ile diğer havacılık kuruluşlarında ayrıca Ulaştırma Bakanlığı, SHGM, DHMİ, Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilecekler ve sektörün ana işletmelerinde orta düzey yönetici ya da ara eleman olarak görev alabileceklerdir.

Haberin Devamı

HAVACILIK YÖNETİMİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!