Hava sahası kapatılsın

Güncelleme Tarihi:

Hava sahası kapatılsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 00:00

Erzurum’da görülen Erzincan Ergenekon davasının 4’üncü gününde söz alan tutuklu sanık Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, savunmasına espriyle başladı.

Bazı gazetelerde jetlerin adliye binasının üzerinden uçtuğu haberleri yapıldığını belirten Cihaner, “Dosyanın bulunduğu yerin hava sahasının tüm uçuşlara kapatılmasını talep ediyorum. Tabii bu bir espri. Ama hakkımızdaki taraflı tutuma bir örnek olduğu için bu konuya dikkat çektim” dedi.
Cemaatlere STK denmez
Özel Yetkili Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’ne kendisini aklayacak bazı belgeler sunacağını anlatan Cihaner, İsmailağa Cemaati’yle ilgili olarak 2007’de başlattığı soruşturmayı iddianamede bahsedildiği gibi durup dururken değil gerekli delillerin toplanmasının ardından başlattığını söyledi. Cihaner, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taner Aksakal’ın önceki duruşmada İsmailağa ve Gülen cemaatlerini sivil toplum kuruluşu olarak nitelemesini de eleştirdi.
İşte beni aklayacak belgeler
Cihaner, “Cemaatlere ‘STK’ denmez. Yargıtay zaten bizden önce Fethullah Gülen cemaatine suç örgütü demiş, fakat Gülen zaman aşımından beraat etmiştir. Burada sanki İsmailağa ve Fethullah Gülen cemaatleri yok, bunları buradaki insanlar uydurmuş gibi bir hava yaratılıyor. Beni aklayacak delil niteliğindeki belgeleri mahkemeye sunuyorum” diye konuştu. Konuşmasından sonra Cihaner, elindeki belgeleri teslim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!