Termal otelde yangın çıktı... İtfaiye aracı çamura saplandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 09:22

Hatay'ın Erzin ilçesinde, bir termal otelde yangın çıktı. Sabah saatlerinde çıkan yangında 7. katta mahsur kalan müşterileri kurtarmak için olay yerine gelen merdivenli itfaiye aracı çamura saplandı. İtfaiye aracı, iş makinesi yardımıyla kurtarıldı. Dumandan etkilenen 26 kişi hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Başlamış Mahallesi'ndeki 7 katlı termal otelde sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bazı katlardaki müşteriler kendi imkanlarıyla otelin dışına çıkarken, bazılarını da itfaiye ekipleri kurtardı. Otelin 7. katında kapılar kilitli kaldığı için birçok müşteri odalarında mahsur kaldı.

Olay yerine çağrılan merdivenli itfaiye aracı ise çamura saplandı. İtfaiye aracının kurtarılması için iş makinesi çağrıldı. Araç, iş makinesinin yardımıyla kurtarıldı.

Yükselen dumanlar, ilçenin birçok noktasından görüldü. İtfaiyenin yoğun çabası sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Zarara neden olan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Termal otelde yangın çıktı... İtfaiye aracı çamura saplandı
VALİLİK: OTELDE 641 KİŞİ VARDI

Haberin Devamı

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, yangın esnasında oteldeki 641 kişinin 526'sının kendi imkanlarıyla dışarı çıktığı, 115'inin ise itfaiye ekiplerinin yardımıyla tahliye edildiği belirtildi.

Yangının söndürüldüğü kaydedilen açıklamada, "Dumandan etkilenen 25 otel müşterisi ve bir itfaiye eri olmak üzere 26 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi olan herhangi bir vatandaşımız bulunmamaktadır. Yangına, çevre ilçelerden 18 itfaiye aracı, 61 itfaiye personeli, 112 Acil Servis, emniyet ve jandarma personeli, 18 AFAD personeli ve 12 Orman işletmesi personeliyle müdahale edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı." ifadeleri kullanıldı.

Termal otelde yangın çıktı... İtfaiye aracı çamura saplandı

VALİ DOĞAN: DUMANDAN ETKİLENENLERİN DURUMU İYİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Erzin ilçesinde yangın çıkan termal otelde incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yaptı. Vali Doğan, "Sabah saatlerinde başlayan bir yangın var. Büyük ihtimalle kalorifer dairesinde başlayan bir yangın. İlk anda müdahale ediliyor. Otelin bütün odaları kontrol edildi. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Tüm vatandaşlarımız otelden tahliye edildi. Dumandan etkilenen 25 kişi hastanelere intikal etti. Onun dışında herhangi bir zayiatımız yok. Ekiplerimiz Osmaniye, İskenderun, Dörtyol’dan hareket ederek müdahale etmiştir. Hastaneye götürülenlerin durumları ağır değil. Yangının çıkış nedeni ile ilgili net bir durum yok. Teknik çalışma yapılacak. Her şey incelenecek, eksikleri varsa neyse gereken yapılacak" dedi.

Haberin Devamı

SABAH SAATLERİNDE PATLAMA SES İ DUYMUŞLAR

Otelde kalan vatandaşlar sabah namazı için uyandıklarında dumanları fark ederek oteli boşalttıklarını belirterek, gece boyunca sürekli elektriklerin sık sık kesildiğini, sabah saatlerinde bir patlama sesi duyarak uyandıklarını, ardından otelden dumanlar yükseldiğini anlattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!