Hatalı ameliyat iddiasına 14 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Hatalı ameliyat iddiasına 14 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 15:04

Samsun'da kalça kırığı teşhisiyle ameliyat olan bir kişinin tedavisi sonrası sakat kaldığı, bir hastasından da açıktan para istediği iddiasıyla hakkında dava açılan doktor 14 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, kalça kırığı teşhisiyle ameliyat ettiği Halis Alkan'ın (53) sakat kalmasına neden olduğu, kol kırığı nedeniyle ameliyat olan Hasan Karaca'dan (46) da açıktan para istediği iddia edilen doktor K.Y'nin yargılanmasına devam edildi.
Yurt dışında olduğu bildirilen ve “görevi kötüye kullanma, irtikap ve taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma” gibi iddialarla hakkında dava açılan sanığın katılmadığı duruşmada şikayetçiler hazır bulundu.

Şikayetçi Halis Alkan ile Hasan Karaca, doktordan şikayetçi olduklarını bildirdi.

2003 yılında meydana gelen olaylarda ikisi de ağaçtan düşme sonucu yaralanan şikayetçiler, götürüldükleri hastanede doktor K.Y. tarafından kendilerine teşhis konulduğunu söylediler. Halis Alkan tedavisi sonrası sakat kaldığını öne sürdü. Hasan Karaca da doktorun para istediğini, veremediği için de tedavisinin geciktirildiğini iddia etti.

İfadelerin ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından okunan iddianamede, doktor K.Y'nin “görevi kötüye kullanma, irtikap ve taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçlarından TCK'nın ilgili maddeleri gereğince toplam 14 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Sanık avukatı ise son savunmasını yapmak için mahkemeden süre istedi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!