Hastaya indirim ceza sebebi oldu

Güncelleme Tarihi:

Hastaya indirim ceza sebebi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2002 01:39

Hastalara indirim yaptılar ya da ücret almadılar diye, Antalya Devlet Hastanesi'nde görevli 13 doktordan toplam 30 milyar istendi.

Sağlık Bakanlığı, Antalya Devlet Hastanesi'nde soruşturma yapan müfettişlerin raporu üzerine, yoksul hastaları ücretsiz taburcu eden ve ücret indirimi uygulayan başhekimler ile başhekim yardımcılarından bu paraların geri istenmesine karar verdi. Hastanede 1999 ile 2001 yılları arasında görev yapan üç başhekim ve 10 başhekim yardımıcısına toplam 30 milyarlık ödeme emri çıktı. Son üç yıldır görev yapan Başhekim Lütfi Çakıcı'dan 4 milyar, daha önceki başhekimler Taner Bumin'den 6 milyar ve Mustafa Nalcı'dan 3.5 milyar, bu süre içinde görev yapan 10 başhekim yardımcısından da 750 milyon lira ile 2 milyar lira arasında para talep edildi.

CANLARINI MI ALALIM

Tedavi Yönetmeliği'nin 55'inci maddesi (i) bendine göre hastane yöneticilerinin indirim yapma ve ücretsiz tedavi yetkileri olduğunu belirten doktorlar karara tepki gösterdiler. Doktorlar, ‘‘Vatandaşın acil tedaviye ihtiyacı var. Cebindeki parası kadar mı tedavi edeceğiz? Yoksa bu kişilerin canını mı alacağız? Tedavisi biten hasta 'param yok' veya 'şu kadar ödeyebilirim' diyor. Mecburen bunu kabul ediyoruz’’ dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!