Hastaneye yaya köprüsüyle ulaşılacak

Güncelleme Tarihi:

Hastaneye yaya köprüsüyle ulaşılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2013 12:24

Karabük Belediyesi, vatandaşların ulaşmakta güçlük çektiği hastane ile 5 mahalle arasında bulunan derenin üzerine yaya köprüsü yapıyor.

Haberin Devamı

Kurtuluş, Yeşil, Öğlebeli, Kapullu ve Esentepe mahallelerinin sakinleri, KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine belediyenin çelik konstrüksiyonla yaklaşık 40 metre derinlikteki dere yatağının üzerine yapacağı asma köprü sayesinde ulaşacak.
Karabük Belediyesinin Esentepe ile hastanenin bulunduğu Şirinevler Mahallesi arasındaki dere üzerinde yapımına başladığı 135 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğindeki yaya köprüsü, mahalle sakinlerinin hastaneye daha rahat ulaşmasını sağlayacak.

Belediye Başkanı Rafet Vergili, mahallelerde oturan vatandaşların hastaneye yaya olarak gitmek istemesi halinde çok güçlük çektiğini, sorunu çözmek için yaya köprüsü projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Daha önce il merkezinden hastaneye ulaşılması için 60 metre uzunluğunda ve kış şartlarında çalışabilecek yürüyen merdiveni hizmete soktuklarını anımsatan Vergili, şöyle konuştu:

"Yaşam standartları yüksek ancak yaşamın ucuz olduğu bir kent oluşturma çalışmalarımız var' diye hep söyledik. Bu konuda birçok projeyi hayata geçirdik. Bu projelerimizden birisi de bu yaya köprüsü. Kurtuluş, Yeşil, Öğlebeli, Kapullu ve Esentepe mahallelerinde oturan vatandaşlarımız aracı yoksa hastaneye gitmek istediğinde birkaç toplu taşıt değiştirmek zorunda. Halbuki bu mahalleler birbirine yakın ancak aralarında dere yatakları var.

İlk etapta Öğlebeli Mahallemizi bu mahalleler ile ayıran Araç Çayı üzerine 30 metrelik yaya köprüsü yaptık. Daha sonra bu köpürün ucuna 'mahalleye kolay çıkılsın' diye 65 metre uzunluğunda yatay asansör yaptık. Şimdi bu 5 mahallenin tek sorunu hastane ile aralarındaki dere yatağı. Bunu da aşmak için yaklaşık 40 metre yüksekliğe sadece yayaların geçebileceği bir köprü yapmaya başladık. Köprü kısa süre içinde faaliyete geçecek."

Hayatı kolaylaştırarak, yaşanabilir kent hayalini adım adım gerçekleştirdiklerini ifade eden Vergili, "Kentimiz emekli şehri. Nüfusumuzun yarısı emekli. Hem ekonomi hem de sağlık açısından sıkıntı çekmemeleri için her türlü kolaylığı kendilerine sağlıyoruz" dedi.

Karabük Belediyesi, daha önce kentin yüksek kesiminde bulunan Kayabaşı Mahallesi'ne 34 metre yüksekliğinde, 13 kişi kapasiteli ve seyir için camla kaplı 2 asansör; il merkezinden Yenişehir, Şirinevler ve Adatepe mahallelerine kolay ulaşılması için 60 metre uzunluğunda ve kış şartlarında da çalışabilecek yürüyen merdiven; kentin yüksek kesimindeki Öğlebeli Mahallesi'ne kolay çıkılması için de 12 kişilik 2 yatay asansör yapmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!