Hastanede skandal

Güncelleme Tarihi:

Hastanede skandal
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2006 14:50

Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'nde 5 uzman doktorun, sahte heyet raporuyla binlerce tıbbi malzemeyi alınmış gibi gösterip haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü. Doktorlar ve işbirliği yaptıkları iddia edilen 4 medikalci, Milas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ve Mali Polis tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ve Mali Polis bugün sabah saatlerinde operasyon yaptı. Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi'nde görevli Kulak Burun Boğaz uzmanları Y.N.K., L.D., Fizik Tedavi uzmanı S.G., Ortopedi uzmanı R.A. ve Ortopedi uzmanı C.D. ile dört medikalci gözaltına alındı. 114 köy ve 5 beldeyle birlikte 110 bin nüfuslu Milas'ta, binlerce işitme cihazı, gözlük ve ortopedi hastalarının kırık vakalarında kullandığı platin tıbbi malzemeleri, sahte heyet raporlarıyla satın alınmış ve Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur'lu hastalara takılmış gibi gösterdikleri öne sürülen doktorların, onbinlerce YTL haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

Sabah saatlerindeki gözaltıların ardından Devlet Hastanesi alarma geçti. Tüm personelin izinleri donduruldu. İzinde olanlar göreve çağırıldı. Hastane yetkilileri eksik personelin yerine geçici görevle başka sağlık kuruluşlarından personel temin edileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!