Hastane çetesi DGM’de

Güncelleme Tarihi:

Hastane çetesi DGM’de
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş - Şişli Etfal Hastanesi ve Beyoğlu Hastanesi'nin resmi ihalelerine fesat karıştırdıkları öne sürülen organize suç örgütü elebaşı Ali Uğur Akbaş ile söz konusu hastanelerin eski müdürleri, dün DGM’ye sevk edildi.

Organize Suçlar Şubesi'ndeki sorguları tamamlanan ve çetenin elebaşı olduğu iddia edilen Akbaş ile olayın ortaya çıkmasından sonra görevlerinden alınan Şişli Etfal Hastanesi Müdürü Edip Demir ve Beyoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü İsmet Koç, dün İstanbul DGM’ye götürüldü.

Sanıklar Ali Uğur Akbaş, İbrahim Turgut Karamercan, İsmet Koç, Kadir Keçecioğlu ve Edip Demir, Savcı Adnan Vehbi Güneş tarafından sorgulandı. Akbaş, tutuklanma istemiyle Nöbetçi 4 No'lu DGM'ye sevkedilirken, diğer sanıklar serbest bırakıldı.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Ali Uğur Akbaş, eşi tarafından DGM'ye getirilen bir yaşındaki kızı Asena'yı duruşma için beklerken fırsat buldukça kucaklayarak öptü.

Yemekte yakalandılar

Şişli Etfal Hastanesi'ne alınacak olan kuru gıda işini üstlenmeye hazırlanan firmaları silah tehtidiyle geri çekilmeye zorladığı ve ihaleyi kendisi aldığı iddiasıyla aranan çetenin beş elemanı yakalanmış, Akbaş kaçmayı başarmıştı.

Bir aydır polis tarafından aranan Akbaş, geçen hafta, Edip Demir ve İsmet Koç'la, Kumkapı'da yemek yerken yakalanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!