Hastane basan basana

Güncelleme Tarihi:

Hastane basan basana
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kalp hastası annesi 57 yaşındaki Mediha Ünal'ın ameliyat masasında öldüğü haberini alan 25 yaşındaki Bülent Ünal, Küçükköy'deki özel İstanbul Kardiyoloji Hastanesi acil servisini bıçakla basarak üç personeli darpetti.

Olay, önceki gün saat 11.30'da, Küçükköy Eski Edirne Asfaltı üzerinde bulunan İstanbul Kardiyoloji Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, kalp hastası Mediha Ünal, İnternational Hastanesi'nde birkaç ay önce anjiyo oldu. Kalp damarlarının yüzde 25'i açılan Ünal, geçtiğimiz günlerde kontrol ve chek-up için Özel İstanbul Kardiyoloji Hastanesi'ne getirildi. Burada hastanenin başhekimi Mehmet Uğur Es tarafından muayene edilen Ünal'a, ‘‘Ameliyat edilmesi lazım. Bu tür ameliyatın riski yüzde 5'dir. Çekinilecek bir durum yok. SSK Hastanesi'nden sevkini biz sağlayacağız ve ameliyatı gerçekleştireceğiz’’ denildi. Başhekimin garanti vermesi üzerine, Ünal'ın ailesi ameliyata izin verdi.

Masadan kalkamadı

Mediha Ünal, geçtiğimiz cumartesi günü Kardiyoloji Hastanesi'nde açık kalp ameliyatı geçirdi. İki gün yoğun bakımda kalan Ünal servise çıkarıldı. Önceki gece fenalaşan Ünal, önceki sabah tekrar ameliyata alındı. Mide kanaması geçiren Ünal, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Doktorların istediği kanı bulmaya çalışırken, annesinin ölüm haberini alan Bülent Ünal çılgına döndü. Hastanenin yakınında bulunan bir büfeden ekmek bıçağı kapan Ünal, acil servise girerek karşısına çıkan hastane görevlilerine saldırmaya başladı. Hastanenin muhasebe elemanı Bülent Sancaktar, labaratuar sorumlusu Tekin Sancar ve temizlik görevlisi Hasan Yıldız'a tekme tokat saldıran Ünal, görevlileri yumruk ve kafa darbeleriyle yaraladı. Yaralılar acil serviste tedavi altına alınırken, polis tarafından güçlükle yatıştırılan Ünal karakola götürüldü.

Yaralanan personelin şikayetçi olmaması üzerine ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Ünal, annesinin hastaneye chek-up yaptırmak için geldiğini, ancak başhekimin para için ameliyat yaptığını iddia etti.

Ameliyat gerekliydi

Bir açıklama yapan Özel İstanbul Kardiyoloji Hastanesi Başhekimi Mehmet Uğur Es, ihmal ve gereksiz ameliyat iddialarını reddetti. Hastanın başarılı bir kalp ameliyatı geçirdiğini söyleyen Es, ‘‘Ancak daha önce midesinden rahatsızmış ve birkaç kez mide ameliyatı geçirmiş. Ameliyattan sonra yine mide kanaması geçirince yoğun bakıma aldık. Ancak yoğun bakım şartları hastayı yaşatmaya elvermeyince ameliyat ettik. Hasta tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!