Hastane bahçesinde 'SES'li eylem

Güncelleme Tarihi:

Hastane bahçesinde SESli eylem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 13:56

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde eylem düzenledi. Eylemciler iki megafon kullanarak hastane bahçesinde yarım saat boyunca sloganlar atarak yürüdü. Hastanede tedavi gören hastalar ve yakınları camlara çıkarak eylemi takip etti.

Yaklaşık 50 kişiden oluşan KESK ve SES üyeleri saat 11.00 sıralarında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bilimleri Servisi önünde toplandı. “Toplu Sözleşme Hakkımız Grev Silahımız” yazılı pankart açan kalabalık, meganfonları kullanarak “AKP zammını al başına çal” ve “Sadaka Değil Toplu Sözleşme” diye sloganlar atarak hastane içinde yarım saat yürüdü.

Yürüyüş sırasında hastanede tedavi gören hastalar ve yakınları camlara çıktı. Yürüyüşlerine Genel Cerrahi Bilimleri Servisi önüne gelerek son veren eylemcilerden SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli basın açıklaması düzenledi. Toplu görüşmede temennilerin dışında verilen sözlerin tutulmadığını belirten Songül Beydilli şunları söyledi:

“Maaşlara yapılacak zamlar konusunda, beklenen sanal enflasyon rakamı telaffuz edilmeye devam ediliyor. İş güvencemiz pazarlık konusu haline getiriliyor. Döner sermaya dağıtımında adalet sağlansın. Döner sermaye maaşlarının maaşa eklenmesini, emekli yansıtılmasını, kamu sağlık kurumlarına bütçeden kaynak ayrılmasını, kadrolu personel alınmasını talep ediyor, maaşlarımızın hak ettiğimiz düzeye yükseltilerek, ücretlerimizin iyileştirilmesini, sağlık alanında her türlü özelleştirmeye son verilerek, hastanelerin ve diğer sağlık kurumlarının giderlerinin bütçeden karşılanmasını istiyoruz.”

KESK 7 Nolu Şube Başkanı Azim Şamiloğlu da “Kamu emekçilerinin ücretlerine yapılacak yüzde 5’lik zam sorunlarımızı çözemez. Milyonu aşan insanın kriz nedeniyle işsiz kaldığı, emeklilerin ortalama ücretlerinin açlık sınırı 738 TL’nin altında olduğu koşullarda işsizlerin, emekçilerin ve esnafın nasıl bir sefaletle yüzyüze kaldığı ortadadır” dedi. Azim Şamiloğlu hükümete seslenerek “Toplu iş sözleşmesi hakkımızı gasp ediyorsunuz, grev hakkımız var yok sayıyorsunuz, bu nedenle bugün 1 saatliğine iş bıraktık. Bir kez daha söylüyoruz, toplu iş sözleşmesi yoksa grev var” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!