Hasta ve yakınları, tartıştıkları 3 doktoru darbetti! Bakan Koca'dan açıklama geldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2023 21:36

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan Fatih Aile Sağlığı Merkezinde, hasta ve hasta yakınlarını tartıştıkları 3 doktora saldırdı. Yaralılar tedavi altına alınırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üç şüphelinin tutuklu yargılanmalarına karar verildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Olay, saat 14.45 sıralarında Körfez ilçesinde bulunan Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen hasta ve hasta yakınları, aile hekimleri A.M.K., S.E. ve Y.S. ile bilinmeyen nedenle tartışmaya başladı. Hasta ve yakınları, daha sonra tekme- tokat doktorlara saldırdı. Sağlık merkezinde bulunan hastalar kavgayı ayırmaya çalışırken korku dolu anlar yaşandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İhbar üzerine Aile Sağlığı Merkezine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darbedilen doktorlar, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından kaldırıldıkları hastanelerde tedaviye alındı. Doktorların vücutlarının çeşitli bölgelerinde darp, yara, diş ısırıkları ve morluklar tespit edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

BAKAN KOCA: SAVCILIK, BU ÜÇ KİŞİNİN TUTUKLU YARGILANMALARINA KARAR VERMİŞTİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hasta ve hasta yakınlarının tartıştıkları 3 doktora saldırmasına ilişkin açıklama yaptı. 

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Koca, "Kocaeli'nin Körfez ilçesi Fatih Aile Sağlığı Merkezinde, medeni insan davranışından yoksun bir şahsın hekime saygı göstermekten uzak davranışı, üç kişinin dahil olduğu bir şiddet olayına dönüştü, üç hekim arkadaşımız darp edildi. Olayı ve şahısları şiddetle kınıyoruz. Savcılık, bu üç kişinin tutuklu yargılanmalarına karar vermiştir. İki kişi tutuklanmış olup bir kişi firaridir. Böylesi kişilerin, toplum önünde sertçe kınanmaları onlara fazla bir anlam ifade etmeyebilir. Anlayacakları dil, kanunun vereceği cevap olacaktır. Yargıya inancımız tam" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!