Hasip Kaplan: Biz süs bitkisi miyiz

Güncelleme Tarihi:

Hasip Kaplan: Biz süs bitkisi miyiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2014 16:31

Adalet Komisyonu'nda CHP'nin teklifi ile AK Parti'nin teklifi birleştirildi. CHP'li Akif Hamzaçebi, 9 Ocak'ta verdikleri teklifin de birleştirilerek görüşme yapılmasını istedi. MHP'li Murat Başesgioğlu, tutuklu milletvekillerinin durumu, yeniden yargılamaya ilişkin hükümler bulunduğunu ve bu tekliflerin alt komisyonda görüşülmesini istedi.

Haberin Devamı

YOLSUZLUĞUN ÜZERİNİ ÖRTME PAKETİ
CHP'li Atilla Kart ise bu paketin yolsuzlukların üzerine örtme paketi olduğunu savundu. Kart, paketlerin görüşülme saatlerinin çakışmasına tepki gösterdi. Kart, "Neden bunlara tenezzül ediyorsunuz" dedi.

BDP: TMK KALKSIN
BDP'li Hasip Kaplan ise kendi parti tekliflerinin yok sayıldığını belirterek büyük tepki gösterdi. Kaplan, "Biz göstermelik milletvekilliği yapmıyoruz. Niye bizim isyan ettiirler. Özel yetkili mahkemeler tartışmasında da bizim söylediğimiz noktaya yeni geldiniz. Derhal Kanunlar Dairesi'ne bilgi verin bu kanunla bağlantılı bütün tekliflerimizi indirsinler. Böyle bir çalışma sistemi olmaz. Biz süs bitkisi miyiz? Terörle Mücadale Kanunu kalkmadan Türkiye'nin bütün ağır ceza mahkemeleri özel yetkili mahkeme olur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!