Hasankeyf’i DSİ taşıyacak

Güncelleme Tarihi:

Hasankeyf’i DSİ taşıyacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2006 10:16

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Hasankeyf’in taşınma işleminin Bakanlık denetiminde, DSİ tarafından yapılacağını açıkladı. Koç, Hasankeyf için 2005 yılında 1 milyon 492 bin 100 YTL aktarıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir’in soru önergesine verdiği yanıtta, Hasankeyf Antik Kenti’nin kurtarılması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, Hasankeyf’in taşınabilecek bölümleri için proje çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti.

Taşıma işlemlerinin Bakanlığın denetiminde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılacağını açıklayan Koç, taşıma için gerekli altyapı ve teknik yapının hazır olduğunu ifade etti.

HASANKEYF İÇİN 1 MİLYON 492 BİN 100 YTL AKTARILDI

2005 yılında Hasankeyf’te yürütülen çalışmalar için GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlık İdaresi’nden 1 milyon 14 bin YTL ve DSİ Müdürlüğü’nden 378 bin 100 YTL olmak üzere toplam 1 milyon 492 bin 100 YTL aktarıldığını belirten Koç, "2005 yılında ülkemizde gerçekleştirilen kazı çalışmalarında kullanılmak üzere Bakanlığım, DÖSİMM ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile DSİ ve GAP’tan 8 milyon 548 bin 410 YTL ödenek ayrılmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Koç, Hasankeyf için hazırlanacak münferit projelerde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerin dikkate alınacağını bildirdi.

Koç, "Bilindiği üzere kültür ve tabiat varlıkları yerine konulmaz değerlerimizdir. Bu husus göz önüne alındığında kültür ve tabiat varlıklarının kaybı durumunda bu kayıpların telafisi ve tazmininin mümkün olmayacağı ortadadır. Kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve zarar görmesini engelleyici tedbirler almak başta olmak üzere bütün sivil ve resmi kurum ve kuruluşların görevidir" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!