HAS Parti selamıyla kapattı

Güncelleme Tarihi:

HAS Parti selamıyla kapattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 00:00

AK Parti’ye katılma kararı alan HAS Parti, dün kavgalı geçen kongresinde kendini fesh etti.

Haberin Devamı

218 kayıtlı delegesi bulunan HAS Parti’de bu karar 165 delegenin oylarıyla alınırken, 12 delege partinin kapatılmaması yönünde oy kullandı, 2 oy ise geçersiz sayıldı. Genel Başkan Numan Kurtulmuş ve arkadaşları cumartesi günü İstanbul’da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşecek törenle AK Parti’ye katılacaklar.

Arbede çıktı ama büyümedi

“İkna olmadım” diyerek HAS Parti’nin kapatılıp AK Parti’ye geçilmesine karşı çıkan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, “Halkın Sesi Hareketi” adıyla yollarına devam edeceklerini açıkladı. Divan Başkanı Ahmet Demircan’ın, Bekaroğlu’na yönelik, “Geçen yıl siz partinin kapatılmasını savunuyordunuz” sözleri salonu karıştırdı. Partinin kapatılmasını isteyenler ile istemeyenler arasında kısa süreli tartışma ve arbede yaşandı. Parti yöneticilerinin müdahalesiyle olayın büyümesi önlendi.

Haberin Devamı

Yeni bir hücre yenilenmesi

Kurtulmuş, AK Parti’ye geçişleri için, “Bu, bir koalisyon, işbirliği süreci değil, yeni güçlü Türkiye’nin kurulması yönünde bir bütünleşme sürecidir. Bunun için bir koalisyon değildir, bir pazarlık konusu değildir” dedi. Erdoğan’ın bu bütünleşme için, “hücre yenilenmesi” ifadesini kullandığını anımsatan Kurtulmuş kendisinin de bunu, “Yeni Türkiye’yi inşa etmeye matuf yeni bir hücre yenilenmesi olarak gördüğünü” söyledi. Arkadaşlarından helallik isteyen Kurtulmuş, “Siz beni bırakmadıkça ben sizi bırakmayacağım” mesajı verdi.           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!