Harry Potter, ünlüleri de "büyüledi"

Güncelleme Tarihi:

Harry Potter, ünlüleri de büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2001 14:03

Kitabıyla çocuklar kadar yetişkinlerinde ilgi odağı olan Harry Potter beyazperdede de fırtınalar koparıyor. Gösterime girdiği ilk hafta ABD ve İngiltere'de hasılat rekorları kıran filmin ikinci bölümünde rol kapmak için ünlü yıldızlar şimdiden yarışmaya başladı. Çocuklar arasında da Harry Potter gözlükleri ve saç modeli moda!

Haberin Devamı


Internetteki ''movie'', ''imdb'' ve ''peoplenews'' sitelerindeki haberlere göre, JK Rowlings'in romanından beyazperdeye uyarlanan ''Harry Potter and Sorcerer's Stone'' (Harry Potter ve Felsefe Taşı) , yılın sürprizi oldu.  

Büyük ilgi görmesi beklenen, ancak beklentilerin de ötesine geçen Warner Bros imzalı film, gösterime girdiği ilk hafta ABD'de 93.5, İngiltere'de 22 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Potter'ın hasılatının bugün 100 milyon doları aşması bekleniyor.  

İzleyicisinin çoğunu çocukların oluşturduğu filme yetişkinlerin derağbet ettiği gözlendi. Bilet bulamadıkları için sinemaların geceyarısı seanslarına giren sinemaseverler, Potter'ın hediyelik eşyalarına da büyük ilgi gösteriyor.  

Film, Jim Carrey'nin geçen yıl ilk haftasında 55 milyon dolar hasılat yapan gişe rekortmeni filmi ''The Grinch''i de açık ara farklageride bıraktı.  
    
YILDIZLAR YARIŞIYOR  
    
Harry Potter'ın beyazperde zaferinin ardından ünlü yıldızlar da filmin gelecek bölümünde rol almak için yarışmaya başladı.  Bugüne kadar tarzı olmayan bir türe el atmak isteyen Nicole Kidmanda bu ünlüler arasında. Güzel yıldız, Potter'ın ''Harry Potter and theChamber of Secrets'' adlı yeni bölümünde rol almak istediğini belirtirken, bu ilgisini de ''çocukları çok sevmesine'' bağladı. Son olarak ''Moulin Rouge'' filminde ''pahalı bir fahişe'' rolüyle seyirci karşısına çıkan Kidman, ''Çocuklarım Isabella ve Connor da Potter'a bayılıyor. Eğer onları bu filmin setine getirebilirsem en mutlu anne ben olurum'' dedi.  

Bu arada, aktör Hugh Grant'in de yeni filmin adayları arasında bulunduğu belirtildi.  
    
HARRY POTTER SAÇI  
    
Öte yandan, Harry Potter'ın romanı, filmi derken saç kesimi de moda oldu.  Potter hayranı küçükler saçlarını Harry gibi kestirmek için berberlerin yolunu tutarken, bu modele, ''taranmamış saçlı Harry'' adı verildi.     Â

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, John Cleese, Robbie Coltrane ve Warwick Davis'in rol aldığı filmin yönetmenliÄŸini Chris Columbus üstleniyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!