Harley Davidson'dan yeni model

Güncelleme Tarihi:

Harley Davidsondan yeni model
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 16:13

Ünlü Amerikan motosiklet markası Harley Davidson, neredeyse 50 yıldır ilk kez modelleri arasına yepyeni ve farklı bir motosiklet ekledi. Yeni motosiklet, görünümü, performansı ve teknik özellikleriyle eski modellerden çok farklı...

Haberin Devamı

V-Rod adlı motosiklet, "hava soğutmalı" motor yerine "likit soğutmalı" motor kullanıldığı için daha fazla hız yapabiliyor. Harley modellerindeki en yüksek 101 olan beygirgücü yeni modelde 115'e çıkarılmış. Saatte 225 kilometre hıza ulaşan yeni Harler Davidson test sürüşlerinde uzmanlardan tam puan almayı başarmış.

Motosikleti ilk kullananlardan biri olan Easy Rider dergisi muhabiri Ken Ross, dört saatlik bir denemeden sonra "hayranlıktan dehşete düştüğünü" ifade ediyor. "Görsel etkisi mükemmel. Harley'in bugüne kadar yaptıklarından tamamıyla farklı bir motosiklet" diyen Ross, V-Rod'u tek kelimeyle "güçlü" olarak tanımlıyor.

Harley Davidson, V-Rod'la ilgili haberlere, resmi tanıtımının yapılacağı gelecek haftaya kadar ambargo koydu ancak yeni modelle ilgili bilgiler sektör yayınlarına sızdı. Bir İngiliz endüstri dergisinde yer alan habere göre, yeni Harley Davidson Ekim ayında piyasaya çıkacak ve 17 bin dolardan satılacak.

ARTIK HEM "COOL" HEM HIZLI
Harley Davidson'un tasarım olarak en "cool" motosiklet olduğunu ancak hız konusunda bugüne kadar Japon rakiplerinin gerisinde kaldığını belirten bir Harley satış yetkilisi, yeni modelle hız konusunda büyük bir adım atıldığını ifade ediyor.

Motorcylicst dergisinde ise, yeni motor nedeniyle Harley Davidson'un kendine özgü "gürültülü motor sesi"nin bu modelde duyulmadığını, bunun da klasikten yana Harley sahiplerini hayalkırıklığına uğratabileceğini belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!