Harem Suare'den AKUT yararına gala

Güncelleme Tarihi:

Harem Suareden AKUT yararına gala
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yönetmen Ferzan Özpetek'in son filmi Harem Suare'nin galası önceki akşam AKUT (Arama Kurtarma Derneği) yararına Beyoğlu Emek Sineması'nda yapıldı. Galaya filmin yabancı başrol oyuncuları Marie Gillian ve Alex Descas katılmazken, Haluk Bilginer hariç filmin diğer oyuncuları Ayla Algan, Nilüfer Açıkalın, Serra Yılmaz ve Selda Özer katıldı.

Başta Nasuh Mahruki olmak üzere AKUT üyeleri, film gösterimine geçilmeden önce Ferzan Özpetek'e teşekkürlerini iletti. Kalabalık bir davetli topluluğunun ve sinemaseverin bulunduğu galada, özellikle Harem Suare'de Cariye Nevres'i canlandıran ve aynı zamanda son olarak İtalya'da büyükelçilik yapan İnal Batu'nun güzel kızı Pelin Batu dikkat çekti.

ELMA DAĞITILDI

Orhan Oğuz, Zeki Demirkubuz, Betül Mardin, Sait-Gaye Sökmen, Mehmet Edin-Sibel Kutman, Gülden-Ömer Dormen, Zeynep Tunuslu ve Yılmaz Duru'nun da aralarında bulunduğu konuklara galanın sonunda elma dağıtıldı. Ferzan Özpetek'in filmle acımasız eleştirilere hedef olmamak için ‘‘Gökten üç elma düşer, biri anlatana, biri dinleyene, biri de oynayanlara’’ temasını kullandığı ve filmin hayal ürünü olduğunu belirtmek istediği söylendi.

Bu yüzyılın başında Osmanlı hareminde Sultan II. Abdülhamit'in bir gözdesiyle, bir haremağası arasında yaşanan aşkı ve bu aşkın çevresinde gelişen olayların anlatıldığı Harem Suare, gösterime girdiği İtalya'da en çok seyredilen üçüncü film. 35 oyuncu ve 1000 figüranın rol aldığı filmin çekimleri için 800 yeni kostüm dikildi, 600 kostüm İtalya ve İngiltere'den kiralandı. İtalya'da özel olarak tasarlanan 160 civarında imitasyon takı kullanıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!