Hapis gazeteci için can simidi

Güncelleme Tarihi:

Hapis gazeteci için can simidi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Aanasol-D hükümeti, Anayasa'nın af kapsamı dışında tuttuğu Terörle Mücadele Yasası'nın 8/1 maddesindeki ‘bölücülük propagandası' suçundan cezaevinde bulunan gazetecileri de kurtarabilmek için formül arıyor. Anayasa, devlete karşı işlenen suçları ‘özel ve genel af' kapsamı dışında tuttuğu için Başbakan Mesut Yılmaz tarafından, teröre girmemiş, sadece düşünceleri nedeniyle cezaevinde bulunan gazeteci ve yazişleri müdürlerini kurtarabilmek için yoğun çalışma yürütülüyor.

Adalet Bakanı Oltan Sungurlu dün Başbakan Yılmaz ve Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ile biraraya gelerek, demokratikleşme paketi çerçevesinde, cezaevindeki gazeteciler konusunda neler yapılabileceğini anlattı. Sungurlu, Anayasa'nın 87. maddesinin, 14. maddedeki ‘TC'nin bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik eylemlerde bulunan' kişiler için ‘genel ve özel af çıkarılmasını' açıkça yasakladığı bilgisini verdi. Sungurlu, Hürriyet'e Devlet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün de görüşünün bu yönde olduğunu kaydederek, formül arayışı içinde olduklarını söyledi.

Sungurlu önümüzdeki hafta ise basın kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof Dr. Eralp Özgen, İstanbul Barosu Başkanı ve tanınmış ceza hukuk profesörleri ile cezaevindeki gazeteciler hakkında yapılacak düzenlemeyi tartışacak. Bu toplantıda, uygulanacak formül netleştirilmeye çalışılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!