Hangisi daha akıllı

Güncelleme Tarihi:

Hangisi daha akıllı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2012 00:00

Çinli Huawei, şimdiden dünyanın en büyük telekomünikasyon donanımı üreticisi. Rekabet kızıştı...

Haberin Devamı

Üstelik o rekabet, telefonun kullanıcılarının öbür modellere burun kıvırmasından da ibaret değil artık. Patent savaşları mahkemelerde, kullanıcıları kazanma mücadelesi de reklam kuşaklarında aldı başını gidiyor. Peki hangi ‘akıllı’ rakiplerine nerelerde fark atıyor, hangisi kim için daha kullanışlı?

Önceliği müzik olanlara
HTC ONE S

Bir saniyenin altında başlatabildiğiniz 8 megapiksel kamerası var. HD video çekimi sırasında fotoğraf çekebilmenize izin veriyor. 4.3 inç Super Amoled ekranı ve dahili Beats Audio ses teknolojisiyle müzik dinleme ve video izleme çok daha keyifli. 7.88 mm inceliğinde ve 119.5 gram ağırlığındaki telefonun siyah ve metalik yeşil renk seçenekleri mevcut. Android 4.0 işletim sistemini kullanan telefon 1.7 ghz hızındaki çift çekirdekli işlemcisi sayesinde çok hızlı tepki veriyor
 
Tasarımı önemseyenlere
SONY XPERIA S
Farklı tasarımıyla ön plana çıkan Sony Xperia S, 12 megapiksel kamerası ve Exmor sensörüyle düşük ışıkta bile çok net fotoğraf çekebilmenizi sağlıyor. Aynı zamanda HD formatında kaydedebildiğiniz videolarınızı 4.3 inç ekranının yanı sıra üzerinde bulunan HDMI çıkışı sayesinde televizyonunuza bağlayıp izlemeniz de mümkün. Çift çekirdekli 1.5 ghz işlemciye sahip telefon Android 4 işletim sistemi kullanıyor. 10.6 mm inceliğe sahip ve 144 gram ağırlığında.
 
İnteraktiflik peşindekilere
SAMSUNG GALAXY S3

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S3 hiç şüphesiz kendinden en çok bahsettiren telefonlardan. Piyasaya çıktığı ilk hafta 15 milyon adet satan Galaxy S3, Iphone 4S’in satış hızını geçebilen ilk telefon oldu. 8 megapiksel kameraya, 4.8 inç Super Amoled HD ekrana ve 1.4 ghz hızında dört çekirdekli Exynos 4 Quad işlemciye sahip. Android 4.0.4 işletim sistemini kullanıyor. Telefonun en dikkat çekici özelliklerinden biri kullanıcısıyla bütünleşebilmesi. Gözünüzü telefondan başka yere çevirdiğinizde bunu algılayıp kendini uyku moduna alması, çektiğiniz fotoğraflardaki kişileri tanıyıp Facebook’ta otomatik paylaşabilmesi, akıllı yardımcı diye bilinen iPhone’un Siri uygulaması benzeri S-Voice özelliği bu özelliklerden yalnızca birkaçı. 8.6 mm inceliğe sahip ve 133 gram ağırlığında.
 
Asistan arayanlara
IPHONE 4S

Sizi istediğiniz saatte uyandıran, ismini söylediğiniz kişiye konuşarak yazdırabildiğiniz metni e-posta veya SMS ile gönderen, istediğiniz yemek çeşidine göre size en yakın lokantaları listeleyen kişisel bir asistan. Siri, iPhone 4S’in en belirleyici farkı. Türkçe desteğinin henüz gelmemiş olması en büyük dezavantajı. 8 megapiksel kamerası ve HD video kayıt özelliğiyle şu an için piyasada en çok fotoğraf çekilen telefon iPhone 4S. Çift çekirdekli A5 işlemci ve iOS 5 işletim sistemi ile gelen iPhone 4S, 3.5 inçlik Retina ekranı ile çok net görüntüler sunuyor. 9.3 mm inceliğinde ve 140 gram ağırlığındaki telefonun yeni çıkacak modeli iPhone 5 için gözler 12 Eylül’de.

Haberin Devamı

Dayanıklılığa önem verenlere
HUAWEI ASCEND P1

Huawei firması tarafından geçen aylarda piyasaya sürülen Ascend P1 modeli, hafifliği ve inceliğiyle ön plana çıkıyor. 7.7 mm inceliğe ve 110 gram ağırlığına rağmen son derece dayanıklı duran telefonda 4.3 inç Super Amoled ekran kullanılmış. 8 megapiksel kamerası, HD video kayıt özelliği ve çift çekirdekli 1.5 ghz işlemcisiyle rakiplerine kafa tutabiliyor. Dolby surround teknolojisiyle kaliteli bir ses gücüne sahip telefon Android 4.0 işletim sistemini kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!