Hamsi kokusu sokaklara sindi

Güncelleme Tarihi:

Hamsi kokusu sokaklara sindi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2006 14:25

Karadeniz'de bu yıl yaşanan hamsi bolluğu balıkçılar ve ucuz hamsi alanların yüzünü güldürdü. İnebolu Limanı'nda hergün çıkartılan binlerce ton hamsi nedeniyle ilçe sokakları balık kokusu içinde kaldı.

3 gün içinde limana yaklaşık 4 bin ton hamsi çıkaran balıkçılar, boşaltma işlemlerini tamamlayıp, sırada bekleyen teknelere yer açmak için sabaha kadar çalışmak zorunda kaldı. Limanda kasalara yüklenerek, kamyonlarla çeşitli illere gönderilen hamsilerin fazlası ‘dökme' olarak un ve yem fabrikalarına veriliyor. Bu arada limana bedava hamsi almak için de birçok kişi akın ederken, balıkçılarda gelenleri elleri boş çevirmiyor.

BELEDİYE MEMNUN

Hamsi bereketi, limanın işletmeciliğini yapan İnebolu Belediyesi'nin de yüzünü güldürdü. Hamsi nakliyatını yapan kamyonlardan büyüklüklerine göre 10- 50 YTL arasında harç aldıklarını belirten Belediye Başkanı İdris Güleç, şöyle dedi:

“Hamsinin bol oluşu balıkçı ve vatandaşla birlikte bizim de yüzümüzü güldürdü. Limanımızdan çıkış yapan kamyonlardan belediyemize gelir sağlıyoruz. Umarım hamsi bereketi devam eder, burada hem biz hem ilçe hem de vatandaşımız karlı çıkar.”

Cide Limanı'nda tuttukları hamsileri kamyonlara yükleyen balıkçılar hamsi bolluğu yerine gelecek yıllarda sıkıntısının çekileceği endişesini yaşarken, “Bu hayra alâmet değil. Karadeniz intihar ederken, balığı dışarı atıyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!