Hamile kadını hastaneye başkan yetiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Hamile kadını hastaneye başkan yetiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 11:22

Muş'ta, hasta bir kadını almaya giden ambulans, kardan yolun kapalı olması nedeniyle kadının evinin bulunduğu sokağa giremedi. Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kendi kullandığı makam aracıyla kadını hastaneye yetiştirdi.

Yeşilyurt Mahallesi'nde ikamet eden ve 15 gün önce böbrek ameliyatı olan Remziye Barkan (63), aniden rahatsızlanınca yakınları durumu 112 acil servise bildirdi. Yaşlı kadını almaya gelen ambulans, kar yağışı sonucu yolun kapalı olması nedeniyle, kadının evinin bulunduğu sokağa giremedi.

Durumu belediyeye bildiren hasta yakınları, yaşlı kadının bir an önce hastaneye yetiştirilmesi için yolun açılmasını talep ettiler. Ancak sokağın dar olması ve iş makinelerinin da sokağa girememesi nedeniyle yolun açılması çalışmalarının uzayacağının anlaşılması üzerine, Belediye Başkanı Necmettin Dede, hasta kadını evinden alarak, sokağın bir bölümüne kadar ulaşan makam aracına bindirdi.

Necmettin Dede, hasta kadını kendi kullandığı makam aracıyla Muş Devlet Hastanesi acil servisine yetiştirdi.
Dede, yaptığı açıklamada, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ancak buna rağmen sorunlarla karşılaştıklarını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!