Hamas: ABD ve AB'nin şantajlarına boyun eğmeyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Hamas: ABD ve ABnin şantajlarına boyun eğmeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 13:46

Filistin'de 25 Ocak'ta yapılan seçimlerin galibi Hamas'ın sürgünde yaşayan politbüro şefi Halid Meşal, hareketin AB ve ABD'nin şantajlarına boyun eğmeyeceğini söyledi.

İngiliz The Guardian gazetesine demeç veren Meşal, AB ve ABD'nin şantajlarına boyun eğmeyecek olan Hamas'ın mali yardım karşılığında ilkelerini ve mücadelesini terk etmeyeceğini söyledi.

Hamas'ın yolsuzluk, sindirme ve şantaja karşı bağışıklığı olduğunu belirten Meşal, “ABD'ye ve AB hükümetlerine mesajımız şudur: Bizi mücadelemiz ve ilkelerimizi terk etmeye zorlama girişiminiz boşunadır” ifadesini kullandı.
“Kendi topraklarımız üzerinde, birilerinin cezalarını tamir için ya da diğerlerinin sorunlarını çözmek için kurulan Siyonist bir devletin meşruiyetini asla tanımayacağız” diyen Meşal, İsraillilere hitaben de “Ancak uzun vadeli bir ateşkesin ilkelerini kabul etmeye hevesliyseniz, biz müzakereye hazırız” dedi.

Meşal, “Hamas'ın Filistin'de yapılan demokratik seçimleri kazandığı gün, dünyanın en büyük demokrasilerinin demokrasi sınavında başarısız olduğunu” söyleyerek, “ABD ve Avrupa, Hamas'ın Filistin halkının özgürce seçtiği temsilci olarak meşruiyetini tanımak yerine, mecliste kendi temsilcilerini seçme hakkını icra ettiği için Filistin halkını topluca cezalandırmakla tehdit etti” ifadesine yer verdi.

Hamas lideri, “Filistin'de halkımız her bir dolar ya da avroyu aşağılayıcı şartlara bağlayan bu ülkelerden birinden gelecek yardımı beklememeli” dedi ve Arap ve Müslüman ulusları Filistinlilere mali yardım yapmaya çağırdı.
İngiltere'nin başkenti Londra'da dün toplanan ABD, Rusya, BM ve AB temsilcileri Filistinlilere uluslararası yardımın devamını Hamas'ın şiddetten vazgeçmesine, İsrail'i tanımasına ve son uluslararası barış planı olarak bilinen yol haritasına uymasına bağlamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!