Hamaney, İranlıları nükleer programa desteğe çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Hamaney, İranlıları nükleer programa desteğe çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 14:45

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran'ın nükleer dosyasıyla ilgili “ne istediklerini dünyaya göstermeleri için” İranlıları 11 şubatta gösteri düzenlemeye çağırdı.

Haberin Devamı

Askerlere hitaben yaptığı konuşmasından bazı bölümleri televizyonda yayımlanan Hamaney, 1979'daki İslam devriminin yıldönümü olan 11 şubatta İranlıların ne istediğini dünyaya göstereceklerini söyledi.

Ayetullah Hamaney, İran'ın nükleer programıyla ilgili Batılı güçlerin bütün sorularına yanıt verdiğini belirterek, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun kararının, “sorunun İran'ın nükleer enerji elde etmeye çalışmasında değil, ama nükleer teknoloji elde etmeye çalışmasında olduğunun bir itirafı” anlamına geldiğini ortaya koyduğunu ifade etti.
Dinleyenlerin “Amerika'ya, İngiltere'ye, İsrail'e ölüm” sloganları arasında konuşan Hamaney, “Onların istediği, İran ulusunun onlara bağımlı olması, bu da İranlılar için kabul edilemezdir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Üst düzey yetkililer de, İranlıları, nükleer programı savunmak amacıyla kitle halinde gösteri düzenlemeye çağırdı.
Ayetullah Hamaney, İslam dünyasında öfkeyle karşılanan karikatürlerle ilgili olarak da bunun bir “Siyonist komplo” olduğu yorumunda bulundu.

“Müslümanlarla Hıristiyanlar arasında bir çatışmayı kışkırtmak için Siyonistlerce planlanmış bir komplo söz konusudur” diyen Ayetullah Hamaney, “Bu Siyonist eylemin gerekçesi, seçimleri kazanan Hamas'ın onları hezimete uğratmasıyla ifade buluyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!