Haluk Kırcı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Haluk Kırcı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde dört günlük gözaltı süresinin bitiminde, çelik yelek giydirilerek İstanbul DGM'ye çıkartılan Haluk Kırcı, Susurluk Çetesi'yle bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

Kırcı, şubeden çıkartılırken ‘Burada hiçbir ifade vermedim. Ağzımdan verilen ifadelerin hepsi yalandır. Savcılıkta konuşacağım'' dedi. Kırcı, ölüm orucunun sürdüğünü bildirdi. Adli Tabip'e çıkartılan Kırcı, işkence gördüğünü iddia etti. Ancak, doktorlar yaptıkları muayenede, işkence izine rastlayamadılar. Bunun üzerine Kırcı, ‘‘Vücuduma naylon poşetler sarıp öyle vurdular. Basınçlı su sıktılar. İz kalmadı’’ dedi.

Kırcı'nın 31 sayfalık Emniyet ifadesinde firarda olduğu dönemde Abdullah Çatlı'nın ölmeden önce sahip olduğu tüm olanaklara sahip olduğunu söylemesi dikkat çekti. Bu açıklama Kırcı'nın da sahte kimlik elde etme ve yakalanmama konularında bazı üst düzey yöneticilerden yardım gördüğü kuşkusunu güçlendirdi.

Saat 12.00'de savcı karşısına çıkartılan Kırcı, daha sonra Nöbetçi 2 No'lu DGM'ye sevk edildi. Ankara Bahçelievler'de 7 TİP'li öğrencinin, İstanbul'da Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesi, Gaziantep'te de Yaprak TV'nin sahibi Mehmet Ali Yaprak'ın kaçırılması ve Susurluk olayına ilişkin aranırken 4 gün önce Pendik'te yakalanan Haluk Kırcı, Nöbetçi 2 No'lu DGM'de tutuklandı. Yakalanamadığı için dosyası Susurluk Davası'ndan ayrılan Kırcı'nın, Susurluk Çetesi'yle bağlantısı olduğu iddia ediliyor. 16.45'te İstanbul DGM'den çıkartılan Haluk Kırcı, Bayrampaşa Cezaevi'ne götürüldü.

‘Susurluk’çuların Kırcı merakı

Susurluk kazasından sonra DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak ile Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan Susurluk Davası dün Haluk Kırcı'nın dosyalarının beklenmesi için ertelendi. Susurluk sanıkları mahkemeden çıkarken Haluk Kırcı ile Bünyamin Adanalı DGM'ye getirildi. Susurluk sanıkları bu sırada bir araya toplanıp, Kırcı'yı ilgiyle izlediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!