Halkın valisi işte böyle uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Halkın valisi işte böyle uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2003 01:52

‘En renkli vali’ olarak tanınan ve halk tarafından çok sevilen Recep Yazıcıoğlu'nun cenazesine devlet erkanı tam kadro katıldı. Kocatepe Camii'nin avlusu Ankara'dan katılan, Tokat, Erzincan ve Denizli'den de otobüslerle gelen vatandaşlar tarafından hınca hınç dolduruldu.

Trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun cenazesinde devlet erkanı tam kadro katıldı. Halkın Valisi'nin cenazesine 7'den 77'ye çok sayıda vatandaş da saygı duruşunda bulundu. Recep Yazıcıoğlu için önce İçişleri Bakanlığı önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Yazıcıoğlu'nun eşi Meryem Yazıcıoğlu, çocukları Rüveyda Durmaz, Necla Yavi ve Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, kardeşi Sait Yazıcıoğlu ve yakınları ile Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Vekili Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük ile çok sayıda vali ve bürokrat katıldı.

35 YAŞ ŞİİRİ

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muzaffer Ecemiş, Yazıcıoğlu'nun sıra dışı bir mülki idare amiri olduğunu söyledi. Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Vekili Mehmet Ali Şahin de Yazıcıoğlu'nu, Cahit Sıtkı Tarancı'nın ünlü ‘‘Otuz Beş Yaş’’ şiiriyle uğurladı: ‘‘Neylersin ölüm herkesin başında/ Uyudun uyanamadın olacak/ Kim bilir nerede, nasıl kaç yaşında/ Bir namazlık saltanatın olacak/ Taht misali o musalla taşında.’’

KARANFİL YAĞMURU

İçişleri Bakanlığı'ndaki törenin ardından Yazıcıoğlu'nun cenazesi, konvoy halinde Kocatepe Camii'ne getirildi. Buradaki törene, İçişleri Bakanlığı'ndaki zevatın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ANAP Genel Başkanı Ali Talip Özdemir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri yetkililerle çok sayıda vatandaş katıldı. Yazıcıoğlu'nun cenazesi taşınırken, vatandaşlar tarafından tekbir getirildi ve tabuta karanfiller atıldı. Cenaze için Erzincan, Tokat ve Denizli'den otobüslerle çok sayıda kişi geldi.

Orada da çılgınlık yap baba

Törende Recep Yazıcıoğlu'nun çocukları birer konuşma yaptılar. Kızı Necla Yavi, babasının çok güçlü bir insan olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: ‘‘Hastanede yattığı sırada ona sıkıca sarıldım ve ‘Baba, lütfen orada bari yaramazlık yapma' dedim. Ama sonra döndüm, dedim ki, ben ne söylüyorum, orada da çılgınlıklar yap. Adrenalin bağımlılığın orada da devam etsin. Çünkü sen böyle hayat buluyorsun.’’ Babasının 55 yıllık yaşantısına 550 yılı sığdırdığını söyleyen Necla Yavi, ‘‘Bütün Türkiye senin için yas tutuyor ve bütün Türkiye bu süre içinde senin için dua etti. Hastanede, Romalı sporcu heykelleri gibi dimdik yatıyordun. Her zaman diktin. Bunu hiç kaybetmedin. Senin arkandan ağlamak yok’’ dedi. Oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu da, ‘‘İkinci bir Recep Yazıcıoğlu gelecek bu ülkeye. Bunun için bütün benliğimle yemin ediyorum’’ diye konuştu.

Babaya veda öpücüğü

Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu için dün İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törende oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu herkesi göz yaşlarına boğdu. Törende konuşma yapan ve babasının yüzüğünü parmağına taktığını söyleyen Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, babasının tabutunun başına gelip elini dudaklarına götürerek ona öpücük yolladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!