Haklı olduğumu herkes gördü

Güncelleme Tarihi:

Haklı olduğumu herkes gördü
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘ara rejim uyarısı’ ile ‘ciddi bir iş yaptığını’ ve gelinen noktanın, ‘kendisini haklı çıkardığını’ söyledi.

Baykal, Başbakan Mesut Yılmaz'ın ara rejim konusunda ‘herkesi aklı selime davet eden’ açıklamasıyla ilgili Hürriyet'in sorularını yanıtladı. Yılmaz'ın sözleri için yorum yapmak istemediğini belirten Baykal, ‘‘Ben ciddi bir iş yaptım. Gelinen nokta ne kadar haklı olduğumu gösteriyor. Tartışma yeni bir tartışmayı doğuruyor. Bu noktadan sonra böyle bir tartışmaya katkı yapmak istemiyorum’’ dedi.

DYP: SİSTEM TIKANDI

DYP Genel Başkan Yardımcısı Ali Şevki Erek de, son günlerde sisteme yönelik tartışmaların arttığını belirterek, ‘‘Sistem tıkanmıştır. Türkiye bir çıkmaz sokağa girmiştir. Bunun çözümü ya uzlaşma ya seçimdir’’ dedi. Erek, dünkü basın toplantısında, ‘uzlaşma’ için uzattıkları elin ‘havada kaldığını’ savunarak, ‘‘Türkiye istikrarı demokraside bulamadı. Bunu geçmiş tarihimizden örnekleri düşünerek söylüyorum. Türkiye istikrarı, demokrasi içinde bulmaya mecburdur’’ dedi. Erek, gerçek ve tam demokrasi konusunda uzlaşarak, Türkiye'nin biran önce seçime gitmesi gerektiğini söyledi, ‘‘Tablonun değişip değişmemesi kesinlikle seçime mazeret olamaz. Herşeyden önce demokrasi yenilenecektir’’ görüşünü savundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!