Hakkari'de patlayıcı bulundu

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride patlayıcı bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 17:17

HAKKARİ’nin Yüksekova ile Çukurca ilçelerinde yapılan arazi aramaları sırasında 1 el yapımı mayın, çeşitli patlayıcılar ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Hakkari Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Mehmetçiğin dünden beri bölgede yaptığı operasyonlar sırasında bulduğu mayın, patlayıcı ve mühimmatlarla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Hakkari Yüksekova Dağlıca Oramar Tepe Bölgesi’nde dün çatışmanın meydana geldiği bölgede, bugün saat 09.00 sıralarında güvenlik güçlerimizce icra edilen arazi arama faaliyetleri esnasında doğal sığınak içerisinde 1 adet 82 mm’lik havan mühimmatı, 2 pet şişe içerisinde patlayıcı madde, örgütsel döküman ve çok sayıda muhtelif yaşam malzemeleri ile patlayıcı madde yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirilmiştir” denildi. Bu patlayıcılar etkisiz hale getirilirken, yine aynı bölgede bugün saat 11.20'de sıralarında icra edilen arazi tarama faliyetleri sırasında basma düzenekli el yapımı 1 patlayıcı madde düzeneği daha bulundu. Bu patlayıcı da etkisiz hale getirildi.

Çukurca İlçesi’nde ise yapılan arazi arama tarama çalışmaları sırasında çeşitli patlayıcıların bulunduğu bildirildi. Çukurca’da bulunan patlayıcılarla ilgili de şu açıklama yapıldı:

“Çukurca Bölgesi Narlı Köyü kırsalında Haskel Kayalıkları Bölgesi’nde bugün saat 05.30 sıralarında güvenlik güçlerimizce icra edilen arazi arama faaliyetleri esnasında 1 RPG-7 roketatar ve 1 roketatar mermesi tuzaklanmış olarak bulunmuş. Roketatar mermisi gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasından sonra tesirsiz hale getirilmiştir. Uludere Köyü kırsalında Karadul Deresi girişinde de bugün saat 09.30 sıralarında icra edilen arazi arama çalışmaları sırasında 1 Kalaşnikof piyade tüfeği ile 5 şarjör ve 230 kaleşnikof fişeği ele geçirilmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!