Hakkari-Van yoluna çığ tüneli

Güncelleme Tarihi:

Hakkari-Van yoluna çığ tüneli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2006 13:47

Hakkari-Van karayolunda incelemede bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, büyük çığların indiği noktalara çığ tüneli yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Vali Nasuhbeyoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat'la dün, Karayolları 114. Şube Şefliği
ekipleri tarafından 2 dozer, 4 kepçe, 2 greyder ve 15 kişilik ekiple çalışma yürütülen çığ bölgesine gitti.
Ulaşımın tek şeritten sağlandığı yolda, mahsur kalan vatandaşlarla sohbet eden Nasuhbeyoğlu, Hakkari-Van karayolunun 11. kilometresine düşen çığın temizlenmesi için ekiplerin çalışmalarını düzenli şekilde sürdürdüğünü ifade ederek, çığ tehlikesi ve yağıştan dolayı ekiplerin can güvenliği nedeniyle gece şartlarında çalışamadığını kaydetti.
Nasuhbeyoğlu, sarp kayalıklardan dolayı bölgenin kış mevsiminde sürekli çığ tehlikesi altında bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Söz konusu tehlikeden dolayı bu yol güzergahında, çığ tünellerinin yapılması gerekmektedir. Büyük çığların indiği noktalara çığ tüneli yapılması için çalışma başlatıldı. Bu tünellerin hangi noktalara yapılması gerektiği konusunda, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Karayolları Bölge Müdürlüğü çalışma başlattı. Çukurca yolundaki 4-5 noktada da büyük çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu nedenle Çukurca ve Şırnak yollarımız sürekli ulaşıma kapanmaktadır.”

Çığ tünellerinin yapılması durumunda, ulaşımda uzun süreli aksaklık yaşanmayacağına işaret eden Nasuhbeyoğlu, çığ tünellerinin yapımını 2007 programına almak için çaba göstereceklerini belirtti. Çığ tünelleri, yerleşim yerlerini çığdan korumak amacıyla, çığın akış yönünü değiştirmek amacıyla yapılıyor.

MAHSUR KALAN KUZULAR

Yüksekova İlçesi'nden Hakkari'ye küçükbaş hayvan sevkıyatı yapan Halil Çiftçi ile Abdullah Bozkurt, çığ nedeniyle Yeniköprü mevkii ile Tünel arasında iki gün boyunca mahsur kaldıklarını söylediler. Halil Çiftçi, 50 koyunun bulunduğu kamyonetin içinde iki gün beklediklerini ifade ederek, kuzuları şoför kabinine aldıklarını belirtti.
Çiftçi, “Koyunlarımız donma tehlikesi geçirdi. Bu nedenle kuzular soğuk havaya dayanamayacağı için yanımıza aldık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!