Hakkari Valisi: Son sırada olmamızın nedeni huzuru kaçıran olaylar

Güncelleme Tarihi:

Hakkari Valisi: Son sırada olmamızın nedeni huzuru kaçıran olaylar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 12:46

Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari'nin Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) son sıralarda yer alması ile ilgili olarak, “Son sıralarda yer almamızda huzuru kaçıran olayların da etkisi vardır” dedi.

Haberin Devamı

Vali Türker, Hakkari'nin başarı sıralamasındaki yerine çevresel ve sosyal boyutuyla bakılması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Bu sadece öğretmenlerle başarılacak bir iş değil. Öğrencilerin de çalışarak yeterli başarıyı göstermesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin ders çalışacak bir ortamı yok. Aynı zamanda evlerinde de böyle bir ortamı bulamayan öğrenciler var. Ortam sıkıntılı. Son sıralarda yer almamızda huzuru kaçıran olayların da etkisi vardır.”

Hakkari'de eğitim seviyesinin artması için çalışma yürüttüklerini anlatan Türker, “Biz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) katkılarıyla 1500 öğrenciyi, ücretsiz olarak dershanelere yerleştirdik” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise Hakkari'nin YGS'de son sıralarda yer almasının arzu edilen bir durum olmadığını ifade ederek, bu durumun öğrenci bazında değil, bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Kentte zaman zaman yaşanan olumsuz olaylar sırasında dershanelerde eğitim verilemediğini, bunun da başarıyı etkilediğini anlatan Bulut, Hakkari'nin her yıl sınavlarda son sıralarda yer almasının üzüntü verici bir durum olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!