Hakkani'ye bir darbe daha

Güncelleme Tarihi:

Hakkaniye bir darbe daha
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 13:18

NATO'nun bu yıl 530'dan fazla operasyon düzenlediği, Taliban bağlantılı Hakkani örgütünün üst düzey bir sorumlusunun öldürüldüğü ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce, Afganistan'ın güneydoğusunda tutuklanan Hakkani lideri Hacı Mali Han'ın yakın adamı olan “Dilaver” adlı sorumlunun, iki yardımcısıyla beraber Pakistan sınırındaki Kost eyaletinde ölü ele geçirilmesinin ardından, bugün de, insansız hava araçlarının Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde düzenlediği saldırıda, örgütün üst düzey bir sorumlusunun öldürüldüğü bildirildi.

İstihbarat yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Veziristan'daki Dande Darpakhel köyüne düzenlenen insansız uçak saldırısında öldürülen militanlar arasında örgütün operasyon sorumlusu 33 yaşındaki Celil Hakkani'nin de bulunduğu belirtildi. Yetkililer, Celil Hakkani'nin, örgütün lideri Sirac Hakkani'nin çok güvendiği bir yardımcısı olduğunu ve örgütün iletişim ağını yönettiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Pakistan televizyonlarının bölgedeki güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Amerikan insansız uçaklarının saldırısında en az 6 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirilmişti. Saldırı, resmi kaynaklar tarafından da doğrulanmıştı. Afganistan'daki en büyük güvenlik tehditlerinden biri olarak kabul edilen Hakkani'nin, Pakistan istihbarat teşkilatıyla bağlantısı olduğu da iddia edilmişti.

ABD'nin eski Genelkurmay Başkanı Mike Mullen, Hakkani'nin Pakistan istihbarat teşkilatının bir kolu olduğuna dair bilgilerin bulunduğunu öne sürmüştü. ABD'nin Pakistan ve Afganistan Özel Temsilcisi Marc Grossman bir dizi temas için Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bulunuyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!