Hakkári fotoğrafları

Güncelleme Tarihi:

Hakkári fotoğrafları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl beşincisi yapılan İstanbul Saydam Günleri'de bugün Hakkári konulu saydam gösterileri var. Gösterimler bu yıl Fotoğrafevi, İFSAK, İtalyan Kültür Merkezi ve Turkcell'de gerçekleştiriliyor.

İstanbul Saydam Günleri 13 Ekim Cuma günü MSÜ Fındıklı Kampüsünde yapılan açılış töreniyle başladı. Bu yıl beşincisi düzenlenen Saydam Günleri'nde, gelenekselleşen bölümlerin dışında iki yeni bölüm daha açıldı: Çağrılı Bölüm ve Toplu Gösteriler.

Bu yıl Saydam Günleri'ne toplam 70 sanatçı ve grup katılıyor. Ara Güler, Ergun Çağatay, Gültekin Çizgen ve Nevzat Çakır gibi fotoğraf sanatımızın önemli isimlerinin katılacağı gösteriler Fotoğrafevi, Fujifilm, İFSAK, İtalyan Kültür Merkezi ve Turkcell'de gerçekleştirilecek.

Önceki yıllarda tüm katılımcılara önerilen Temalı Öyküler bölümü bu yıl Organizasyon Komitesi'nin belirlediği ‘‘Nargile'' konusuna ayrılmış. Bu bölüm, yine Komite tarafından belirlenen müzikler eşliğinde İzzet Keribar, Arto Muhtaryan, Hatice Tuncer, M. Emin Altan ve Resul Baştuğ'dan oluşan beş kişilik grup tarafından gerçekleştirilecek. Ardarda yapılacak bu gösterimler sayesinde, farklı ve özgün üslupları olan fotoğrafçıların, aynı konuya benzer müzikler eşliğinde nasıl yaklaştıkları izlenebilecek.

Bir fotoğrafçının geçmiş gösterilerinden bir bölümünü topluca sunduğu Toplu Gösteriler'in ilk konuğu Tahsin Aydoğmuş dört gösteri sunacak.

Geçtiğimiz yıllarda ‘‘Sular Yükseliyor: Hasankeyf Yok Olmasın'' ve ‘‘Marmara Depremi'' gibi konuların işlendiği Özel Bölüm'de ise bu yıl Hakkárili fotoğrafçılar Enver Özkahraman ve Nasrullah Müezzinoğlu'nun sunduğu ‘‘Hakkári'de Bin Mevsim'' yer alıyor.

Saygı Bölümü'nde ise Merih Akoğul, genç kuşaklara Yılmaz Kaini'yi tanıtacak.

Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen panelin konusu ise ‘‘Fotoğrafta Etik Sorunu''. Konuk Ülke Bölümü'nde ise İtalyan fotoğrafçılar Majoli, Romano ve Morandin'in son dönem çalışmaları yer alıyor.

5. İstanbul Saydam Günleri’nde bugün

İFSAK

18.00 ‘‘Hakkári Doğası'', Enver Özkahraman

19.00 ‘‘Hakkári... Sevgilim...'', Yücel Tunca

20.00 ‘‘Hakkári'den İnsan Manazaraları'', Enver Özkahraman

İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. Özverim Apt. 34/2 Beyoğlu. Tel: (0212) 292 42 01 - 292 18 07

t İtalyan Kültür Merkezi

18.00 ‘‘Hakkári'de Göç ve Yaşam'', Nasrullah Müezzinoğlu

19.00 ‘‘1991, Kuzey Irak'tan Göç'', Nasrullah Müezzinoğlu

20.00 ‘‘1998'de Kürt Mültecileri'', Nasrullah Müezzinoğlu

Meşrutiyet Cad. 161, Tepebaşı. Tel: (0212) 293 98 48

Turkcell Salonu

18.00 ‘‘Güvercinler - Çocuklar'', Selim Güneş

19.00 ‘‘İstanbul'da Türk Usulü Hazlı-Hızlı Hazır Yemek'', Fotogen

20.00 ‘‘Om Mani Padme Hum'', İbrahim Göksungur

Turkcell Plaza, Meşrutiyet Cad. 153, Tepebaşı-Beyoğlu (İstiklal Cad. Korsan Çıkmazı'ndan girilebilir). Tel: (0212) 293 31 33 - 252 47 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!