Hakimin otomobiline tekme attı, 6 ay yedi

Güncelleme Tarihi:

Hakimin otomobiline tekme attı, 6 ay yedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 00:00

Cezaevine götürülürken hakimin park halindeki otomobiline tekme atıp farını kıran Hüseyin Çelik, 6 ay hapis ve 244 YTL para cezasına çarptırıldı.

İZMİR’de Basmane semtinde geçen yıl ocak ayında işyerinden hırsızlık iddiasıyla polis tarafından suçüstü yakalanıp Bayraklı’daki Yeni Adliye Sarayı’na sevk edilen, 27 yaşındaki sabıkalı Hüseyin Çelik, İzmir 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Cezaevine götürülmek üzere polis aracına bindirilmek istenen Hüseyin Çelik polislere direndi. Elleri kelepçeli olan Hüseyin Çelik, hakim ve savcıların otomobillerin bulunduğu otoparktaki 35 EBH 88 plakalı otomobile tekme atıp farını kırdı.

Polis, farı kırılan otomobilin 2’nci Ağır Ceza Çocuk Mahkemesi Başkanı Hakim İbrahim Altıtaş’a ait olduğunu belirledi. Hakim Altıtaş, sanıktan şikayetçi oldu. Çelik, bu suçtan da tutuklandı ve cezaevine konuldu. İzmir 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde "Görevinden dolayı öç almak maksadıyla memur aleyhine nas, ızrar" suçunu işlediği iddiasıyla 3 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Çelik, "Tutuklanınca sinirden ne yaptığımı bilmiyorum. Kendimi kaybettim. Otomobilin kime ait olduğunu da bilmiyordum. Şimdi çok pişmanım" dedi. Hakim İbrahim Altıtaş ise sanıktan şikayetçi olduğunu, farı 50 YTL’ye değiştirdiğini söyledi.

Her iki davadan da daha sonra tahliye edilen Çelik’e önce 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi, ardından duruşmalardaki iyi hali göz önüne alınıp cezası 6 ay hapis ve 244 YTL para cezasına çevirildi. Eğer ceza onaylanırsa Hüseyin Çelik yeniden cezaevine girecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!